Sportolj ma!

Mozgassuk meg együtt az országot!

Többen szívesen futnának, esetleg kerékpároznának, netán horgásznának vagy túráznának, csak éppen nem egyedül. Pingpongoznának, teniszeznének, kosaraznának vagy éppen fociznának, de nincs kivel.

Mostantól nem akadály a társaság hiánya! A francia érdekeltségű sportszerkereskedő áruházlánc hazai leányvállalata tegnap Sportolj ma! néven elindította társadalmi projektjét, melynek bástyája – a sportoljma.hu közösségi platform – sportközösségeknek ad teret, ezzel együtt hasznos kikapcsolódási lehetőségeket teremt, embereket hoz össze, és kellőképpen motiválja is őket. 

A sportoljma.hu weboldalon csoportok vannak, a csoportoknak pedig eseményei, amikhez csatlakozni lehet a már regisztrált tagoknak. 

Kutatások bizonyítják, a szabadidős sport kedvező hatással van egészségünkre, javítja közérzetünket, fokozza aktivitásunkat, megőrzi szellemi frissességünket. Haszna társadalmi és gazdasági is. A rendszeresen mozgók ugyanis tovább élnek, fittebbek, többet és hatékonyabban dolgoznak, ritkábban betegednek meg. 

Néhány európai szintű felmérés eredményeiből kiderült: a magyarok 44 százaléka, azaz több mint 4 millió ember egyáltalán nem sportol. Leginkább az idő, a motiváció vagy a társaság hiányzik, esetleg az infrastrukturális szűkösség említhető akadályozó tényezőként. 

A Decathlon a fentebb felsorakoztatott akadályok leküzdésére bont zászlót új közösségi kezdeményezésével annak érdekében, hogy minél többen, együtt, közösen sportoljanak szabadidejükben a szabadban. 

A sportoljma.hu közösségi platform működési elve egyszerű: az oldalra regisztrálva az érdeklődő böngésző új sportközösségeket gründolhat, de akár egy már meglévőhöz is társulhat – így garantáltan nem lesz egyedül. Áruházláncunk nem pusztán felületet biztosít a potenciális sportközösségek számára, de motiválásukban is érdekelt a következő módokon:

1. Amennyiben egy regisztrált sportközösség 10 hét leforgása után minden héten legalább egy alkalommal sikeresen összeverbuválta tagjait, és az akciót képekkel és/vagy videóval is dokumentálták, a Decathlon minimum 5+1 fős csapat esetében 20 ezer forint értékű, minimum 10+1 fős méretű csoportok esetében pedig 30 ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal díjazza a közösség vezetőjét/alapítóját.

2. Minden hónapban a két legaktívabb sportközösség extra meglepetésekre számíthat:

a) Az egyik a kettő közül az első hónapban például 50 ezer forint értékű vásárlási utalványt, míg a továbbiakban mindig valami mást.

b) A másik pedig egy ismert személyt nyerhet meg. Így lehet például az első 3 hónapban Ábel Anitával jógázni, Hajós Andrással bringázni, Gianni Annonival focizni. Minden hónapban más és más sportágban más és más közismert emberek erősítik a közösségi megmozdulást.

3. Minden egyes megvalósult esemény után a Decathlon ezer forintot ajánl fel a hazai szabadidősport javára. Az így összegyűlt támogatási keretet évenként egyszer hasznosítjuk. És azt, hogy mi lesz az az ügy, amit ebből megfinanszírozunk, azt a sportoljma.hu regisztrált tagjai dönthetik el – közösen!

A térség sportközösségeivel Gulyás Péter, a dunaújvárosi Decathlon áruház részlegvezetője  személyesen fog érdemben foglalkozni. Tanácsokkal szolgálhat, tippeket adhat, adott esetben akár teszteszközöket is. (A dunaújvárosi áruház piaci körzetét északon Adony, keleten Kunszentmiklós, Tass, nyugaton Mezőfalva, délen pedig Szekszárd határolja.) Bárki, bárhol, bármilyen opcionálisan választható sportágban létrehozhat egy csoportot vagy csatlakozhat egy már meglévőhöz. 

Gulyás Pétert a peter.gulyas@decathlon.com e-mail címen vagy a +36 20 385 0445-ös mobilszámon érhetik el az érdeklődők további kérdéseikkel.

Üdvözlettel:

a dunaújvárosi Decathlon csapata