DICSŐSÉGES DIÁKOLIMPIAI SZEREPLÉS

Április 22-én, szombaton az Újpesti Jégcsarnokban került megrendezésre az Ippon Shobu Karate Diákolimpia döntője. A helyszín a nevéhez méltóan igen hideg klímával várta a résztvevőket, kísérőket, igaz ez minden szereplő számára egyenlő körülmény volt, de talán a rendezők kis körültekintéssel enyhíthették volna ezt a negatívumot.

A versenyre 50 egyesület, 361 versenyzője – 218 férfi, 143 női – adott le összesen 594 nevezést. Így egy erős megmérettetésre lehetett számítani.

Netuggya Senki fényképe.

Schneider László, a Hikari Dojo vezetője elmondta: – Ezen az eseményen a versenyzők elsősorban az iskoláik színeit képviselik, de a felkészítést végző egyesületek munkájában – ez országos tapasztalat – sok oktatási intézmény egyáltalán nem vesz részt. A Hikari Dojo 18 versenyzőt nevezett a küzdelmekre, mindannyian mindkét versenyszámban érdekeltek voltak és ismét jelentős létszámú szülői-hozzátartozói segítséget, támogatást kaptunk. Az évenkénti bontásban lévő korosztályoknál előfordult, hogy egy-egy kategóriában 28-29 versenyző is tatamira lépett. A hikarisok felkészülése nem volt zökkenőmentes, a sok egyéb kötelezettséggel bíró esemény kicsit szétszabdalta a felkészülési időszakot. Ennek ellenére a küldöttség tagjai teljes erőbedobással küzdöttek, szinte mindenhol igyekeztek a maximumot nyújtani. Az egyesületben van két-három versenyző, akiknek eddig nem sikerült igazán bizonyítania tudását, de igen ígéretes edzésmunkát folytatnak és, ha elég akaraterejük marad (ebben közösen bizakodunk), el fog jönni az ő időszakuk is. Összességében hat diákolimpiai címet sikerült begyűjteni a nagyon sok egyéb értékes helyezés mellé. Miskovitz Máté mindkét számban a dobogó tetejére állhatott, így két kupából is ihatott (persze csak tejet) a verseny után. A kisebbeknél két számban talán a bíráskodás fosztott meg minket a jobb eredménytől. A nagyobbaknál Szlávik Bencének és Kovács Máténak a kumite számban nem volt egyszerű dolga, de végül kis szerencsével összeállt a kép. Az egyesületek rangsorában a második helyezést értük el. A versenyen Németh Kitti versenybíróként, míg jómagam a verseny főbírójaként szerepeltünk. A versenyzőkre május hónapban még egy esemény, a Törökbálinton megrendezésre kerülő JKA OB elnevezésű verseny vár. Utána a klub teljes tagsága a minősítő övvizsgákra készül fel a napi edzésmunkán túl, illetve lassan elkezdődik az Írországban megrendezésre kerülő JKA világbajnokságra való felkészülés. Erre az eseményre a Hikari Dojo 8 karatékája kapott szereplési lehetőséget a válogatókat követően, a magyar válogatott keretben.

 

Az újpesti verseny hikaris eredményei:

 

II.krcs. lány kata: 3. TAKÁCS VIKTÓRIA (Gárdonyi iskola)
II.krcs. lány kihon ippon kumite: 3. TAKÁCS VIKTÓRIA 
II.krcs. fiú kihon ippon kumite: 3. KÁLLAI PÉTER (Dózsa iskola)
III.krcs. lány kata: 3. TAKÁCS NIKOLETT (Gárdonyi iskola)
III.krcs. lány kihon ippon kumite: 3. TAKÁCS NIKOLETT
IV.krcs. lány kihon ippon kumite: 3. FATALIN ENIKŐ (Arany iskola)
V.krcs. fiú kata: 3. SZATMÁRI GERGŐ (Móricz iskola)
VI.krcs. lány kata: 2. SZILASKI SZONJA (Széchenyi iskola)
VI.krcs. lány kihon ippon kumite: 2. SZILASKI SZONJA
VI.krcs. fiú kata: 1. MISKOVITZ MÁTÉ (Dózsa iskola)
VI.krcs. fiú kihon ippon kumite: 1. MISKOVITZ MÁTÉ
VII.krcs. lány kata: 1. SZATMÁRI ESZTER (Móricz iskola)
IX.krcs. lány kata: 4. KOVÁCS ANTÓNIA (Dózsa iskola)
XI.krcs. fiú kata: 1. SZLÁVIK BENCE (Bánki iskola) 3. KOVÁCS MÁTÉ (Rudas iskola)
XI.krcs. fiú ippon shobu kumite: 1. KOVÁCS MÁTÉ 3. SZLÁVIK BENCE
Felsőokt.krcs. fiú kata: 3. KOVÁCS BENCE (DUE)
Felsőokt.krcs. fiú ippon shobu kumite: 1. KOVÁCS BENCE

You May Also Like