PRESZTÍZSMECCS AZ ALAPSZAKASZ VÉGÉN

Ma este kerül sorra az utolsó alapszakaszbeli mérkőzés a felnőtt férfi futsal NB I-ben. A 18. fordulóban a mieink a tabella harmadik helyén álló MVFC-BERETTYÓÚJFALU csapatához utaznak.

Szerencsére a Dunaferr DUE Renalpin gárdájának ettől a mérkőzéstől függetlenül is megvan a rájátszás, amely az elsődleges célkitűzés volt az év elején. Ez pedig azt is jelenti, hogy jövőre is biztosan élvonalbeli csapata lesz városunknak.

Ezen felül azonban jöhet a csoda! Miként tavaly is, idén ugyancsak remekeltek fiaink. A tavalyi alapszakaszt a negyedik helyen zárták, de idén már biztos a második hely. Így a mai összecsapás csupán presztízsértékkel bír – a számunkra. Ám, a hazaiak számára egy vereség, vagy pontvesztés is kockázatos lehet, mert az Aramis SE még elronthatja a kedvüket. Ezért valószínűleg a Berettyóújfalu csapata egy a rangjához képest szomorú eredményeket hozó januári – februári vesszőfutás után, valószínűleg tovább szeretné erősíteni a megtépázott önbizalmát, ezért győzelemre törő játékkal rukkolnak ki a hétfői mérkőzésen.

A Dunaferr együttese a lassan két hónapja tartó remek győzelmi sorozatát igyekszik tovább folytatni. Másrészt a kiváló ellenféllel szemben ez a mérkőzés valószínűleg újabb remek alakalom lesz arra, hogy élesben készüljön a rájátszás újabb tíz mérkőzésére.

zemankó zoltán

Zemankó Zoltán, a klub operatív vezetője a mögöttünk hagyott időszakot értékelve elmondta,

hogy a bajnokság elején egy komolyabb hullámvölgybe került a csapat, de ezen közös erővel sikerült úrrá lenni.

– Az őszi időszakban a teljesítményünk és a játékunk is rettentően hullámzó volt, de önkritikusan magunkba néztünk. Azt láttuk, hogy miközben öt válogatott játékossal rendelkeztünk, az eredmények elmaradtak az elvárttól. Ez a minőségi keret, ezek a játékosok nem hozták a várt szintet. Kerestük az okokat, a hibákat, és leültünk mindenkivel (a játékosokkal, edzőkkel, gyúróval és az egész stábbal) egyenként beszélgetni. Meghallgattuk az érveket és kifogásaikat és igyekeztük azokat orvosolni. Volt, aki az elmaradt erősítésre hivatkozott, volt, aki a labdákat kifogásolta, illetve aki a sok hiányzást az edzésekről. De mindent sikerült a helyére tennünk. Közös erővel dolgoztunk és végül megtaláltuk a megoldásokat, így végül a tavaszi időszakban kiegyenesedett ez a hullám. Most azt mondhatom, hogy ez a második hely valóban reális és tényleg itt tartunk.

Az rájátszás küzdelmei március 20-án kezdődnek. Addig azonban szurkoljunk a helyszínen, vagy a net előtt, hiszen a mérkőzés a Berettyóújfalui Sportcsarnokban 2017.03.13. hétfőn, 18:30-kor kezdődik.

You May Also Like