BEMUTATKOZIK: PAPP PÉTER

A Budapest Eagles csapatából 9 játékos szerepel majd nálunk kölcsönben az idei szezonban. Közülük többen már a tavalyi bajnokcsapatnak is tagjai voltak, ezúttal a válogatottat is erősítő izomkolosszust, Papp Pétert kérdeztük!

Nem túlzás azt állítani, hogy az egész mezőny egyik legfizikálisabb játékosával van dolgunk, lévén a 190 cm-es, 125 kg-os defensive tackle igencsak impresszív paraméterekkel rendelkezik.

– Mióta amerikaifocizol?

Körülbelül 8 éve mentem le először Békéscsabán edzésre. A kutyakiképző mögött egy réten ütötte-verte egymást 15 lelkes sportbarát, azonnal tudtam hogy jó helyen vagyok. Később amerikai edzők és játékosok érkeztek, pár év alatt a legjobbak között találtuk magunkat. Már ebben az időszakban találkozott az utam a Gorillákkal.

Később Budapestre költöztem és a Budapest Wolvesnál álltam edzésbe, egy sérülés azonban gyorsan véget vetett a munkának. Befejeztem a sportot, eladtam a felszerelésem. Aztán ahogy lenni szokott elkezdett motoszkálni bennem valami, ezért Boda Gábor személye miatt a Budapest Eagleshez kerültem, gondoltam jó lesz egy megfelelően szervezett csapatban hobbi szinten eljátszogatni.

Ez a szezon számomra Divízió I. és Divízió II. arannyal, valamint a Nemzeti Csapat első győzelmének aktív részeseként zárult. Az év folyamán, tétmeccseken mindkét csapatommal veretlenek maradtunk Azt hiszem jó szezont zártam.

– Hogyan kerültél a dunaújvárosi csapatba?

Grátz Vilmos edzővel egy Eagles edzésen találkoztam. A hangját már jól ismertem korábbról is…, csapattársaktól sok jót hallottam róla. Mondtam neki, hogy mennék Újvárosba, ő meg nem nevetett ki. Mentem és maradtam.

– Miért Jóljárt névvel a mezeden játszottál?

Édesanyám leánykori neve, voltak belőle félreértések eleinte. Ő egy erős nő, én pedig büszkén hordom a nevét a mezemen.

– Mi a legemlékezetesebb momentumod a csapatunkban?

Az első edzésem. Olyan volt, mint ha 10 éve itt játszottam volna.

– Hogyan készülsz a tavalyinál jóval nagyobb igénybevételre?

Próbálok a két csapat edzésein részt venni. Heti 2-3 alkalommal biztosan lejutok, emellett heti 5-6 alkalommal konditeremben és egy edzőközpontban készülök.

– Mit vársz a március 25-én, a Dunaújvárosi Stadionban kezdődő Ratio Média Hungarian Football League-től?

Nincs viszonyítási alapom. Nem hiszem, hogy idén is veretlenül nyerjük a bajnokságot 🙂 Minden meccsen szeretném, ha a maximumot nyújtanánk. Tavaly  egy bajnok lett az utolsó, miért ne győzhetne idén egy újonc? 🙂

You May Also Like