Edzőmeccs az amerikaiak ellen

A keddi délután kicsit más volt a szokásosnál. Vendégünk volt az International Christian School of Budapest…

Előre nem tudtuk, hogy mire számítsunk. Annyi információnk volt az e-mailezésből, hogy szeretne eljönni hozzánk játszani egy fiú és egy lány meccset ez a Diósdon lévő nemzetközi gimnázium. Mint kiderült, tudnak kosarazni. 🙂

Amikor bejött a két első vendég a terembe, és bemutatkoztak, mint két amerikai apuka, már leesett, hogy mi lesz. Hamarosan tele volt a Széchenyi Gimnázium tornaterme amerikai gyerekekkel, amerikai edzőikkel és szüleikkel.

Első barátságos mérkőzésünk az U16-os csapatunk között, és az ő U18-asnak mondható csapatuk között zajlott. Kiderült az is, hogy a csapatuk az európai nemzetközi iskolák ligájában játszik. Szóval tudtak kosarazni. Félidőben 35-50 volt oda, ezt a félidőt a tapasztaltabb U16-os játékosaink játszották. Nem játszottunk túl jól, és az amerikai gyerekek nem meglepő módon tudtak kosarazni. Aztán a második félidőben már mindenki játszott a 15 fős keretünkből. Remélem, hogy jó élmény volt!

A következő félidőt U15-ös lány csapatunk játszotta a szintén U18-as amerikai lányok ellen. A mérkőzés a “hát most biztos kikapunk” jeligével indult, és ennek megfelelően 5 perc után 0-16 volt az állás. Időkérésnél megkértem a lányokat, hogy varázsolják vissza a vasárnapi csapatomat a pályára (http://www.dragons.hu/2017/02/u13-lanyu15-lanyu16-fiu/), és elkezdtünk játszani velük.

A második negyedben az U13-as Vadkutya négyes (Czikle Szabina, Gálfi Ramóna, Hutterer Hella és Kovács Adél) Molnár Zsófival kiegészítve elképesztő teljesítményt nyújtott ismét. Ezt a negyedet 10-3-ra nyertük az amerikai lányok ellen, rendkívül agresszív egész pályás védekezéssel. Az amerikai edző, aki a mérkőzés előtt arra panaszkodott, hogy milyen fiatalok a lányaink, most félidőben arra panaszkodott, hogy félti a lányait, mert olyan agresszívan játszunk. 🙂

Hasonló stílusban zajlott a második félidő is, ahol azért ők is egy ideig átálltak egész pályás letámadásra, és ez ellen a védekezés ellen nekünk is még jobban meg kell oldani a feladatot. Végül 32-60 lett a mérkőzés eredménye, miután az ellenfél fiú csapat edzője odajött hozzám, és elismerően így nyilatkozott: “Man, your kids play hard, coach!”.

Szép volt, lányok!

dragons.hu

You May Also Like