BEMUTATKOZIK: TÓTH JÁNOS

Ismét egy 10 éve sorainkban szereplő játékost kérdeztünk pályafutásáról és az idei tervekről. Elkapónk elképesztő sebességével régóta próbálják felvenni a tempót a mindenkori védők, kevés sikerrel.

Különleges fizikumának egyfajta bizonyítéka az általa tartott rekord is. Ugyanis ő az egyetlen Gorilla, aki mind az öt döntőnkben touchdownt tudott szerezni. Reméljük idén is sokszor láthatjuk a védjegyévé vált, touchdown utáni “szalutálást”.


– Mióta vagy a csapatban, sportoltál-e korábban?

Én személy szerint a kezdetek óta a csapat tagja vagyok, azon kevesek egyike, akik az első edzés óta a Gorilláknál játszom. Hat éves korom óta versenyszerűen sportolok, előbb karatéztam, majd 4 év elteltével váltottam az atlétikára, amit 10 évig csináltam. Atlétikában többszörös városi-, megyei-, országos bajnoki címet szereztem, majd a pályafutásom csúcspontjaként Magyar Válogatott lehettem.

– Milyen poszton és mez számban játszol?

Gorilla pályafutásom kezdete óta wide receiver poszton játszom, 81-es mezszámban. Az atléta múltamból adódott, hogy támadó leszek, azon belül pedig a képességeimhez a szélső elkapó poszt volt a legmegfelelőbb. A mezszám választásánál példaképem, Randy Moss inspirált a 81-es számra, ezzel is tisztelegtem rendkívüli pályafutásának, kivételes képességeinek.

– Miért szeretsz a Gorillákhoz tartozni?

A korábban űzött sportokban egyéni versenyszámokban mérettem meg magam és úgy gondoltam itt az ideje egy csapathoz tartozni. Szerencsére az amerikai foci olyan sportág, ahol nagyjából mindenki megtalálja a számára megfelelő posztot, nálam is így történt. Ha az ember 15 évig egyedül küzd az ellenfelek legyőzéséért és utána egy csapat tagja lesz, akkor tudja értékelni, hogy vannak társai, akik őt is és egymást is előre segítik, a csapat együtt éri el a sikereket. Sok plusz erőfeszítést igényel a csapatmunka csiszolása, de éppen ez a jó, hogy nem egyedül kell szembenéznem 11 ellenféllel a pályán, hanem mi is vagyunk 11-en és együtt kell, hogy megoldjuk a feladatokat. Azt gondolom, hogy a Gorillaz egy „család”, ami támaszt nyújt annak, aki benne van. Folyamatosan fejlődünk, újulunk, tanulunk. A létszámunk nincs 50-60 fő, mint más csapatoknál és szerintem emiatt is maradt meg ez a családias hangulat nálunk és ezért is szeretek a Gorillákhoz tartozni.

– Legemlékezetesebb meccsed, megmozdulásod, teljesítményed?

Legemlékezetesebb teljesítményemként azt emelném ki, amikor 2009-ben megnyertük a bajnokságot és engem választottak a szezon legértékesebb játékosának. Számomra a visszahordott touchdown a legnagyobb teljesítmény, melyet nekem is többször sikerült végrehajtanom. Ezen felül, amikor a csapat touchdownt szerez, vagy megnyer egy meccset, az mindig felemelő érzés.


– Mit vársz a HFL-ben magadtól, a csapattól?

A Hungarian Football League egy más szintje az amerikai focinak. Ebben a bajnokságban nekünk újoncként kell majd szerintem idő, hogy felvegyük a ritmust, de egy-két győztes meccsben azért bízom. Azt gondolom, hogy sokat fogunk fejlődni a csapat és én is, ami elengedhetetlen a jó teljesítmény elérésében.

Nincs más hátra, mint előre!

Hajrá Gorillák!

You May Also Like