BEMUTATKOZIK: BERETKA JÓZSEF

Sorozatunk újabb részében csapatunk tightend és rúgó poszton is szereplő játékosát kérdeztük.


– Milyen út vezetett számodra a Gorillákhoz?

2008 óta játszom a Dunaújváros Gorillaz csapatában, előtte 8 évig úszó voltam, majd kézilabdázni kezdtem. Utóbbit már túl idősen kezdtem el, így sajnos nem jutottam komolyabb szerephez a ifjúsági csapatban, de mivel szeretek sportolni kellett egy valami újat keresnem. Akkor kerültem ki Pálhalmára az ifjúsági foci csapatba ahol nagy küzdéssel csapatkapitány is lettem! Az amerikai focival először csak TV-ben ismerkedtem, majd nyílt a házunk előtt egy bolt, aminek a tulaja (Nagy Zsolt) amerikai focizott már a Gorillaznál és elkezdett győzködni, hogy próbáljam meg, nem veszíthetek semmit. Tényleg nem veszítettem, sőt, azóta játszom a csapatban. Sajnos volt egy kisebb kihagyásom, a munkám miatt, de szerencsére ez idővel rendeződött. Most már teljes mértékben a szabadidőmet az amerikai focinak tudom szentelni.

– Hogyan élted meg az amerikai fociban töltött időszakot?

Az itt töltött évek számomra nagyon kellemesek, és egyben húzósak is, eléggé megterhelő és kemény egy sportág ez, de meg kell állni a helyemet a pályán, hiszen a csapattársak számítanak rám. A Gorillaz egy eléggé összetartó csapat, kedves, erős, temperamentumos férfiakkal. Kiállunk egymásért nem csak a pályán, de a pályán kívül is. Jó emberek vesznek körül, erős az összetartás és a csapatszellem. Itt nem az egyéni győzelem a cél, hanem az hogy a győztes meccs végén,  együtt csússzunk végig a pályán, és egy emberként örüljön a csapat a szurkolóival.

– Mire emlékszel vissza legszívesebben?

Legemlékezetesebb pillanatom a sportágba “visszatérésem” után volt, amikor MVP lehettem a Tata Mustangs csapata elleni meccsen, majd ebben az évben special team MVP-nek választott az edzőnk.

– Mit vársz a HFL szezontól?

Mindenképpen tisztes helytállást várok ettől a bajnokságtól és esetleg rájátszásba jutást! Magamtól azt várom, hogy jól játsszak tightendként, illetve punter/kicker pozícióban is szeretném kihozni magamból a maximumot! Legjobban a Budapest Wolves csapata elleni meccset várom, szerintem eléggé ígéretes mérkőzés elé nézünk majd, de remélhetőleg győztesen jövünk ki belőle.


– Milyen humoros eseményre emlékszel vissza szívesen?

A legviccesebb momentum, amin mindig sokat nevetek, ha rá gondolok az volt, amikor az egyik csapattársunk nem mert szólni az edzőnknek, hogy a kocsijában felejtette a felszerelését a busz indulásakor. Egy órán át töprengett, meghallgatta az elemzéseket, hogy mi lesz a dolga a meccsen, és csak Miskolc közelében tette meg a “vallomását”. Szerencsére jó fejek voltak a Renegades játékosok és adtak neki kölcsön, de addig volt izgalom és “vérszívás” bőven 🙂

You May Also Like