NEM POFOZÓGÉPNEK ÉRKEZNEK A GORILLÁK A HFL-BE

Bachrathy Kornél sikeres debütálást remél és hálás azért, hogy több támogató segíti a csapatot.

Idén is köszönthetünk egy új csapatot a Ratio Media HFL mezőnyében. Ez a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz. Már évek óta kérdés, hogy vajon mikor lépnek szintet a Duna-partiak. Eljött ez a pillanat! Ráadásul nem kis erőfeszítéseket tett a csapat vezetősége ennek érdekében. Jelentős anyagi támogatást kaptak a Gorillák, névadó szponzor is lett, illetve idegenlégiósok és válogatott játékosok is érkeztek. De ami a legfontosabb, hogy Grátz Vilmos marad a Gorillaz-nál, és ha valaki rövid idő alatt össze tud kovácsolni egy megújított alakulatot, akkor az ő. Elég csak a magyar válogatottat említeni példaként. Elképzelhető, hogy nem is az új amerikaifutballisták érkezése a legnagyobb erősítés, hanem Grátz Vilmos maradása.

Bachrathy Kornél, a Dunaújváros elnöke és irányítója is örült sikerkovácsuk döntésének, és elmondta ki a legesélyesebb a végső győzelemre.

Fotók: Kárpáti Gábor, Sándor Judit

Először mérettetheti meg magát a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz a Ratio Média HFL-ben. Miért döntöttetek amellett, hogy szintet léptek és mit jelent ez a csapat számára?

Több oka is van a fellépésünknek. Egyrészt szakmailag nem volt miért maradnunk, öt Divízió I. döntő után már nem találhattunk motivációt ebben az osztályban. A játékosok számára kell a kihívás, amit a legjobbak között finoman szólva is megkapnak majd a sokkal erősebb mezőnyben. Persze ez a része nagyjából eddig is így volt, 7 éve nyertük zsinórban a Divízó I. alapszakaszt. A másik komoly ok a financiális hátterünk erősödése volt. Végre érdemi terveket szövögethettünk az utóbbi néhány évben, nem csak a túlélésért küzdöttünk. Ezzel némileg összefüggésben a játékoskeretünk is erősödhetett, így összeállt minden, hogy megméressük magunkat fennállásunk során először a top ligában.

A Gorillaz védelme a tavalyi szezon alapján már készen állt a HFL-re

A Gorillaz védelme a tavalyi szezon alapján már készen állt a HFL-re

A holtszezonban milyen erősítéseket tudott végrehajtani a Gorillaz?
Elsősorban a Dunaújvárosi Önkormányzatra támaszkodunk, akik anyagilag és létesítménnyel is támogatnak minket. Elérhetővé teszik számunkra az ország legjobb amerikaifocira is „engedélyt kapó” létesítményét, a Dunaújvárosi Stadiont.

Mellettük a DAK Acélszerkezeti Kft. lesz a csapat kiemelt támogatója, egyben névadó szponzora. A cég vezetője lényegében megmentette az egyesületet néhány évvel ezelőtt az anyagi csődtől, most pedig újabb szintet lépve dolgozhatunk tovább együtt a magasabb célok eléréséért. Nem lehetünk eléggé hálásak ezért nekik!

A keretünk idén is több „lábon áll” majd. Számos vendégjátékosunk lesz, kölcsönben szerepel nálunk több válogatott is a Budapest Eagles-ből, valamint kiváló játékosok a Szekszárd Bad Bones és a Budapest Titans csapataiból. Import játékos jelen állás szerint kettő lesz nálunk, a tavaly is remeklő Victor Allen Williams Jr. visszatér, mellette támadó oldalon Lamarco Crawforddal erősítünk.

Azt gondolom, ha tudunk együtt eleget edzeni, akármi megtörténhet, sok a tehetség a csapatban. De elégtelen munkával nem számíthatunk sok jóra, ebben a mezőnyben többre lenne szükség, mint amit eddig a holtszezonban produkáltunk. Remélem, tudunk fejlődni ezen a téren is.

Az edzőkérdés is fontos volt Dunaújvárosban. Mit jelent számotokra az, hogy Grátz Vilmos végül titeket választott?
A Gorillaz sikereinek kulcsa Grátz Vilmos tudása és elkötelezettsége, ez nem lehet kérdés. Idén már a kilencedik évét kezdi nálunk, ami a kirakós egyik legfontosabb eleme a jövő tekintetében. Annak ellenére, hogy mennyire nehéz vidéken a kevés játékosból, edzésből maradandót alkotni, megmutatta már sokszor, hogy egyáltalán nem lehetetlen sokáig jutni. A győri időszaka után remélem, nálunk is lesz része sikerekben a legjobbak között is.

Grátz Vilmos (középen) maradása sokat jelenthet a Gorilláknak

Grátz Vilmos (középen) maradása sokat jelenthet a Gorilláknak

Milyennek tartod a mezőnyt?
A Gorillaz játékoskeretének nagyjából fele már szerepelt az első osztályban, vagy válogatott játékos, tudjuk mi vár ránk a HFL-ben. Nagyobbak, gyorsabbak, jobban képzettek a játékosok, mindenhol jó edzők vannak, ráadásul importokkal is fel kell venni a versenyt. Ez sokszor tűnik reménytelen feladatnak egy magyar amatőr sportoló számára, éppen ezért rendkívüli kihívást is jelent.

Az esélyeket borzasztóan nehéz megsaccolni, ki gondolta volna legutóbb, hogy a Steelers lesz a bajnok, vagy hogy a Farkasok lesznek az utolsók az osztályban? Minden csapat viszonylag sok pontot tud szerezni, a legjobb védelmet felmutató gárda lehet a bajnok.

Mi a cél az első HFL-szezonotokban?
A tavalyi rendkívül kiegyenlített bajnokság reményt ad számunkra egy sikeresnek mondható debütálásra, néhány győzelmet behúzhatunk, némi szerencsével akár a playoff is elérhető lehet. De ha a győzelmek el is maradnak, viszont minden meccsünk viszonylag szoros lesz, akkor sem lehetünk túlzottan elégedetlenek. Fontosabb, hogy belerázódjunk a mezőnybe, megtaláljuk a módját annak, hogyan lehetünk stabilan a HFL részei.

A DAK Acél Dunaújváros HFL menetrendje:
03.25.: Budapest Wolves (Dunaújváros)
04.23.: Miskolc Steelers (Dunaújváros)
05.07.: Győr Sharks (Győr)
05.20.: Eger Heroes (Eger)
06.05.: Budapest Cowbells (Dunaújváros)

16388405_1460270820652790_843968462176569124_nAlapítás éve: 2007
Hazai pálya: Dunaújvárosi Stadion
Edzői stáb: Grátz Vilmos vezetőedző, Topor Imre OL
Igazolások: Lamarco Crawford, Victor Allen Williams Jr.,Hollósy Kunó, Zilai János, Tóth Róbert, Koltai Gergely, Krasznai Balázs, Csulik Tamás, Zsila Dániel, Varga Norbert
Legnagyobb sikerek: Divízió I. bajnok (2009, 2012, 2016), Divízió I. ezüstérem (2013, 2015)

 

You May Also Like