NAGY TÉT, NAGY KÜZDELEM

A DUE Maarsk Graphics női vízilabda csapata a világ legjobbját, a spanyol CN Sabadellt fogadta szombaton este a Fabó Éva Sportuszodában.

A végletekig kiélezett mérkőzés csaknem botrányba fulladt, végül 12-9-es vendégsikert hozott. A mérkőzés után ismét sajtótájékoztatón járt a stábunk.

Fülöp Tibor, a hazai csapat kispadján lépett elő elsőszámú stratégává:

– Nagyon határozottan kezdtünk, remek védekezés mellett pontosan támadtunk, és a 4-1-es első negyedet, azt hiszem, kevés csapat tudná elérni a Sabadell ellen. Sajnos a második negyed után kicsit megtorpantunk, talán többen is gólt akartak szerezni, hogy növeljük előnyünket és ez nem sikerült. Majd megzavarodtunk, a koncentrációnk is alább hagyott, így a harmadik negyedben fölénk nőtt az ellenfél, egyenlített, később a vezetést is megszerezte. Gyakorlatilag ekkor dőlt el a meccs. Ugyan a végjátékban ismét felálltunk, de arra már nem volt erőnk, hogy egyenlítés valóban szóba kerüljön. Örömteli, hogy fizikailag nem tudott fölénk nőni az ellenfél, de pszichésen demoralizáló volt a játékvezetők sorozatos tévedése. Az biztos, hogy kint sem adjuk fel, de minimális esélyünk maradt a továbbjutásra. Bár, talán kinn tét nélkül játszhatunk.

Horváth Brigitta:

– Sajnálom, hogy így alakult. Az első negyedben jól játszottunk, szinte kimagaslóan. Aztán jöttek sorban a hibák. Sajnálom, hogy nem tudtam úgy segíteni a csapatomat, ahogyan szerettem volna, de úgy gondolom, hogy a negyedik negyedben látottak jellemezték a mai mérkőzést.

A vízben folyamatosan ment az adok-kapok, ami a végén egy bunyóban csúcsosodott ki. A szurkolók biztatása elképesztő volt, nagyon köszönjük, hogy kijöttek és segítettek minket!

David Palma Lorera, a Sabadell edzője:

– Erre számítottunk! Tudtuk, hogy a Dunaújváros jó csapat. Mégis nagyon sok hibát ejtettünk a mérkőzés elején. Szerencsére azonban a félidő után folyamatosan javult a játékunk és sikerült fordítanunk. Sok emberhátrányt kaptunk, és rosszul lőttük a ziccereinket is eleinte, de összességében elégedett vagyok az eredménnyel.

A mai meccs a játékvezetők számára is nehéz volt, a kemény játék miatt. A játékosok ilyenkor 120 százalékon pörögnek, érthető a felfokozott hangulat. Számunkra ez volt a szezon legkeményebb összecsapása. Azt gondolom, hogy nincs még vége a párharcnak, a visszavágó is parázs csatát hozhat.

Clara Espart Llaquet, a Sabadell játékosa:

– Nem lepett meg minket a Dunaújváros erős kezdése, mert erre számítottunk. Sajnos, a mi játékunk nagyon gyenge volt eleinte, rosszul kezdtünk. A félidő után feljavulunk, de sikerült visszajönnünk a meccsbe. Végig nehéz és kemény meccset vívtunk és a feszültség érezhető volt a nagy tét, a Final Fourba jutás miatt. Ez a végén meg is mutatkozott.

Mihók Attila:

– Erre számítottunk, egy nagyon erős csapat ellen. Mi hamarabb elfáradtunk, és támadásból védekezésbe fordulásokban permanens nyomás alatt voltunk, ez még inkább kivett belőlünk. Sajnos, az emberelőnyöket a spanyolok kidolgozottabban oldották meg, és a helyzeteiket jobban használták ki, illetve a pozíciós játékot is hatékonyabban alkalmazták. A játékvezetőknek pedig egy ilyen meccsen nagyobb felelősséggel kéne fújni, mert megérdemeltük volna a pártatlanságot, hogy lépést tartsunk a világ legjobb csapatával. Ezen a kiállítások és kontrák megítélése sem ugyanazzal a súllyal esett latba, pedig megérdemelte volna a csapat is és a közönség is!

Az ellenfél hibáinak kihasználása, az elkerülhető gólok minimalizálása esetén, egygólos siker után sem ünnepelni indulnánk Sabadellbe. De mindent egybevetve büszke vagyok a csapatomra, mert ahol a közönség állva tapsolja meg a vesztest, az önmagáért beszél.

You May Also Like