Magyar Kupa Final Four Dunaújvárosban

Mint arról korábban beszámoltunk városunk floorball csapata bejutott a legjobb négy közép a Magyar Kupában.

Ez már önmagában is örvendetes hír, és plusz jó hír a csapatnak és a sportág szerelmeseinek, hogy a négyes döntőnek Dunaújváros ad otthon, most hétvégén, így a Magyar Kupa Final Four keretein belül Magyarország legjobb floorball csapatai láthatóak Dunaújvárosban.

A spártaiak ebben a szezonban nem kisebb sikert könyvelhettek el, mint hogy bejutottak a Magyar Kupa legjobbjai közé. Tették ezt egyetlen OB III-as csapatként úgy, hogy előbb egy OB II-es, majd egy OB I-es ellenfelet gyűrtek maguk alá. Az esemény külön érdekessége, hogy ez az első négyes döntő a Magyar Kupák történetében és a férfi szakág mellett, a hölgyek döntője is szintén városunkban zajlik.

Különösen nagy dolog ez a városi floorball életében, hiszen a srácok 10 éve baráti társaságként kezdték, majd az évek során két OB II-es bajnoki elsőség utána jutottak fel a legjobbak közé. Ezek után az eredmények és tapasztalatok után érkeztek meg a Spártaiak egy újabb fontos állomásra.

final_four1

De nézzük, hogyan alakul a hétvége…

A programot a hölgyek kezdik szombat délelőtt, ahol is a Neumann Pillangók és a Phoenix Fireball csapatai csapnak össze, majd őket követi 13 órás kezdéssel az IBK Cartoon Heroes és SZPK Komárom lány csapatainak mérkőzése. 16 órakor lép pályára a férfi mezőny, akik az előzőekben leírt Cartoon Heroes és SZPK meccset vívják meg, ezúttal az erősebbik nem képviseltében. Majd 19 órakor lép pályára a hazai alakulat, akik a Phoenix Fireball ellen kezdenek – a mérkőzés azért is ígérkezik pikánsnak, mert a mieink a Phoenix „B” csapatát búcsúztatták a Magyar Kupától a legutóbbi meccsen. Így a fővárosiaknak lenne miért visszavágni. A második napon, vasárnap a döntők következnek, vagyis az előző nap győztesei játszanak egymás ellen az 1-2 helyért. A női döntő 15:30-kor, míg a fiúk döntője 18:30-kor kezdődik.

Bízunk abban, hogy a második nap is szurkolhatunk a srácoknak, de ehhez az kell, hogy szombaton este megtöltsük a csarnokot és buzdítsuk őket.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak, a belépő 1000 HUF 2 napra – 12 éves kor alatt természetesen ingyenes.

Az egyesülethez kapcsolódó további hír, hogy az egyesület neve az egyetemmé válást követően Dunaújvárosi Egyetem- Rudas Floorball Teamre változott.

Szombaton tehát töltsük meg a csarnokot és szurkoljunk együtt a srácoknak!

Hajrá Újváros!

duedse

You May Also Like