MAGABIZTOS GYŐZELEM A RANGADÓN

Kedden este, egy elhalasztott bajnoki mérkőzést pótolt a női vízilabda csapatunk, mégpedig a BVSC-Zugló ellenében. A lányok remek játékkal, magabiztos 11-6-os győzelmet arattak a rangadón. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón értékelték a szakvezetők a látottakat.

A DUE-Maarsk Graphics részéről Mihók Attila és a kapus Kasó Orsolya, a fővárosiaktól Petrovics Mátyás és ugyancsak a kapus Doroszlai Vanda mondta el észrevételeit.
Mihók Attila:
– Mindenképpen dicséretes, hogy úgy alakult a mérkőzés, ahogyan szerettük volna, pláne a második negyed végétől. Ekkor az utolsó 2-3 percben jó védekezést követően sikerült befordulás gólokat szereznünk és ez megnyugtatott minket. Utána ezt az előnyt tudtuk tartani, köszönhetően Orsi jó védéseinek és a jó védekezésünknek. Stabilak tudtunk maradni hátul, a fontos pillanatokban nem adott teret a lövőknek. Nagyon kemény, szoros emberfogásban is tudtunk gólokat szerezni és folyamatosan növeltük az előnyünket, 1-1 gólt szerezve az irányítás a mi kezünkben maradt, és a végén bele is törődött ebbe a BVSC.

pólósajtáj1

– Ebből a győzelemből mit lehet átmenteni a szerdai rangadóra?
– Mondhatok bármit, de az egy másik mérkőzés lesz, egy egészen más stílusú csapat ellen. Más problémák fognak felmerülni. Ma jellemzően a fizikális nehézségekkel kellett megküzdenünk, szerdán a dinamikai problémákat kell majd megoldani. Addig, amíg ma mi igyekeztünk gyorsan befejezni a támadásainkat, szerdán nekünk kell ugyanezt megakadályozni az első félidőben, hogy a második félidőre is legyen esélyünk. Nekünk ezt a meccset kellett hozni, ez volt fontosabb a két rangadó közül. Remélem, az UVSE ellen egy nyugodtabb játékot sikerül hoznunk.
– A találkozó végén lehívta a kezdő játékosait. Miért?
– A mérkőzés végén a kezdőjátékosokat próbáltam pihentetni, mert szerdán is komoly feladatuk lesz, remélem, ezzel segítettem őket. A délelőtti edzésen videózni fogunk és a típushibákat beszéljük meg, mert gyenge kezdéssel nem lesz keresnivalónk.

Kasó Orsolya a kapuban olykor parádézott.
– Úgy érzem jól sikerült a védekezésünk, egy kicsit ma is sikerült az új elemeket gyakorolnunk, viszont támadásban voltak labdák, amiket elszórtunk. Ezen még javítanunk kell, nekem is voltak hibáim az indításoknál, de összességében elégedett vagyok a játékunkkal. Az UVSE ellen valóban a dinamika dönthet, remélem, majd a mi javunkra. Remélem, hogy sikerül magunkat kipihenni estére.

Petrovics Mátyás a vendégek mestere érthetően bosszús volt:
– Nem derült ki, hogy mire lehettünk volna képesek, mert nagyon keveset játszottunk hat a hat ellen. Egy kevésbé dinamikusan játszó csapat ellen sem lettünk volna egálban. Úgy gondolom, hogy elsősorban ennek köszönhetjük, hogy elveszítettük ezt a mérkőzést. Rengeteg lefordulásgólt engedtünk, és ezek, azt gondolom, elsősorban a támadó csapat hibája után következnek. Ráadásul mi kettő gólt is emberelőnyből kaptunk, ami igen sajnálatos és ezen is változtatnunk kell. Vannak viszont, amit az elődöntő kapcsán szerettem volna megnézni. Láttam pozitív és negatív visszaigazolásokat egyaránt. Ezért is jó a videofelvétel, mert ha sikerül változtatnunk, ami egy felnőtt csapatnál azért elvárható, akkor biztos, hogy izgalmasabb meccset fogunk legközelebb játszani. Pozitívum volt az is, hogy a fiatal játékosaim játszhattak, de sajnos tét nélkül. A videofelvételt azért is szeretném megnézni, hogy tisztán lássam, miért állították ki cserével Gyöngyössy Anikót.

Doroszlai Vanda, a BVSC kapusa, amit lehetett lövést, azt megfogott.
– Nem kellemes megúszás gólokat kapni, de hat a hat ellen jól működött a védelmünk. Sajnos, a megbeszélt taktika másik része nem, pedig tudtuk, hogy mit játszik a Dunaújváros.

You May Also Like