Kardos Róbert Magyar Bajnok

A Dunaferr Sportegyesület birkózó szakosztálya az elmúlt hétvégén két versenyen vett részt.

Február 4-én rendezték meg Szigetszentmiklóson az U23-as korosztály Szabadfogású Országos Bajnokságát, mely egyben válogató verseny is volt az ez év márciusában, Szombathelyen megrendezésre kerülő U23-as Európa Bajnokságra.

A Dunaferr SE két versenyzővel vett részt a megmérettetésen. Bagó Tibor a 97 kg-os súlycsoportban mérlegelt. Sajnos a súlycsoport három legjobbja egy ágra került. Tibor az első mérkőzésén a későbbi aranyérmes Juhász Balázstól (Kőbánya SC) szenvedett vereséget. Juhász döntőbe jutott, így a dunaújvárosi sportoló a vigaszágon folytathatta. Itt sem volt szerencséje, hiszen nagy csatában 8:4 arányú pontozásos vereséget szenvedett a szombathelyi Witmann Kristóftól, aki a tavalyi Európa Bajnokságon és a mostani Országos Bajnokságon is egyaránt bronzérmet szerzett. Bagó Tibor nem jutott a legjobb 6 közé.

Kardos Róbert (61 kg) a sorsolást követően nem kellett, hogy selejtezőt birkózzon a táblára kerülésért. Egyből a 4 közé jutásért küzdhetett, csepeli ellenfelét magabiztosan győzte le 10:0 arányban. A döntőbe jutásért ellenfele sérülés miatt feladta a küzdelmet. Az aranyéremért a tavalyi kadet válogatott Vilhelm Zoltán ellen lépett szőnyegre.

kardos_robert_u23a

Róbert végig irányította a mérkőzést és 3:0 arányban diadalmaskodott, megszerezte a Magyar Bajnoki címet. Ezzel nagy lépést tett annak érdekében, hogy az ez évi hazai rendezésű Európa Bajnokságon ő képviselhesse a magyar színeket.  

Kardos Róbert Kiss Károly edzővel
Kardos Róbert Kiss Károly edzővel

Február 5-én, vasárnap Nyársapáton a Területi Diákolimpiai Kötöttfogású Bajnokságon vett részt a Dunaferr SE birkózó szakosztálya, melyről tovább lehetett jutni az országos döntőbe.

Sérülések és betegségek igencsak megtizedelték versenyzőinket, hiszen 17 fő maradt itthon és csak 13 versenyző tudott szőnyegre lépni a három korosztályban. Ez olimpiai pontok tekintetében is igen nagy veszteség, mely negatív irányba befolyásolja a szakosztály MBSZ által vezetett rangsor helyezését is.

A területi versenyen 15 szakosztály 133 versenyzője mérette meg magát. A hazai versenyzők diák II-es kcs-ban Miklós Márton, Gajzer Bálint (1. hely), Boda Ferenc, Hertelendi Dávid (2. hely), Tóta Csongor (5. hely), Berki Attila (3. hely), diák I-es korosztályban Virág Tamás (5. hely), Miklós Mátyás (1. hely) , Grosch Iván (1. hely), Kovács Péter (5. hely), Angyal Márk. Serdülő korosztály Sebestyén Fábián, Virág Márk (1. hely).

nyarsapat_170205a

Indulóink közül Virág Márk és Gajzer Bálint hatalmas csaták és küzdelmek után nyerte el a jól kiérdemelt első helyezést. Az edzéseken tanúsított szorgalmuknak ezen a versenyen beérett a gyümölcse. Reméljük az országos döntőbe bejutott versenyzőink ott is hasonló szép eredményeket érnek el.

Gratulálunk a szép eredményhez!

You May Also Like