KÜSZÖBÖN A RÁJÁTSZÁS

A Belgrád elleni kiütéses győzelem után a vezetőedzővel Heikki Malkia-val beszélgettünk. A mérkőzés tanulságain túl szóba kerültek a play off küzdelmei is.

– Kissé felemásra sikerült ez a meccs.

– Igen, az első 50 perccel elégedett voltam, olykor kreatívan és ötletesen játszottunk. Próbáltuk kiszolgálni a közönséget és nem tévesztettük szem elől a fegyelmezettséget. Viszont az utolsó 8 percben ez megváltozott. Buta hibákat vétettünk, senki nem figyelt a védekezésre. Sajnos, mindenki ment a maga feje után előre, még a hátvédek is gólt akartak szerezni. Kicsit hurrá-hangulat uralkodott az utolsó nyolc percben, ezt sajnáljuk, mert lehetett volna szebb is a vége.

img_20170108_202658

– Ilyenkor mérges?

– Természetesen! Az öltözőben sem dicsértem meg a srácokat, mert az utolsó időszakban sikerült lerombolni mindazt, amit 52 percen keresztül felépítettünk.

– Vasárnap nagy feladat elé kerülünk.

– Az alapszakasz utolsó mérkőzése különös jelentőséggel bír. Természetesen arra készülünk, hogy idegenben is begyűjtsük a három pontot, mert még maradt matematikai esélyünk a negyedik hely megszerzésére. Ez nem lesz egyszerű, mert a Volán egy sokat korcsolyázó fiatal csapat, mindig ki tudnak állni négy teljes sorral, keményen dolgoznak, lendületesek. Keményen bele kell állnunk a meccsbe, hogy győzni tudjunk, azt a játékot kell nyújtanunk, mint a Belgrád ellen az első két harmadban.

– A kedd kritikus nap lesz. Minek örülne, mi lenne a jobb?

– Természetesen itthon szeretnénk kezdeni, ami azt jelenti, hogy negyedik helyen végzünk. Amint azt a Brassó és a Debrecen is azt kommunikálta, hogy ők is szeretnék megszerezni a 4. helyet. Sportemberek vagyunk, mindig előrébb szeretnénk lépni. A play offban matekozásnak helye nincs, mindenki a nulláról indul. Azt pedig csak halkan teszem hozzá, hogy ha valaki bajnok akar lenni, akkor előbb-utóbb találkoznia kell a Fehérvárral.

– Kinek örülnénk, ha lehetne választani?

– Ha az első két csapat közül nem vállalja be senki a Fehérvárt, akkor nekünk marad.

– A mérkőzésen kinn járt Szilassy Zoltán, az Újpest vezetőedzője. Azt mondta, hogy ő szívesen választana bennünket, mert fekszik nekik a mi stílusunk.

– A rájátszás egy más kávéház. A Fehérvár igen kemény teszt lenne. A játékunk jelenleg elég hullámzó, azt ki kellene egyenesíteni. Az UTE ellen valószínűleg nagyobb esélyünk lenne a továbbjutásra, de végül is a rájátszásban teljesen mindegy kivel találkozunk, mert előbb, utóbb a legjobbakkal is össze kell mérni az erőnket.

You May Also Like