KOVÁCS BENCE TELJESÍTMÉNYÉT IS ELISMERTÉK

Február 3-án, pénteken, Budapesten a Stefánia palotában tartotta meg a Magyar Karate Szakszövetség az ünnepségét, amely főleg a 2016. évben, különböző versenyrendszerekben kimagasló eredményeket elérő karatékák és edzőik elismeréséről szólt.

A következő négy év új dimenzióba helyezheti a karatét dr. Mészáros János, a hazai szövetség elnöke szerint. A Magyar Karate Szakszövetség pénteken tartott évértékelő-évadnyitóján dr. Mészáros János kijelentette: 2016 történelmi év volt a karate számára, hiszen eldőlt, hogy a sportág ott lesz a 2020-as tokiói olimpián.

Bizonyítottuk, hogy a karate figyelmet érdemel, és örömmel tölt el, hogy az állami sportvezetés komolyan veszi a sportágunkat – hangsúlyozta. – Az MKSZ a maga feladatait el fogja végezni annak érdekében, hogy legyen magyar karatés a tokiói mezőnyben.

A sportvezető úgy fogalmazott, a következő négy évben megalapozhatják a küzdősport jövőjét, ha sikerül jól kihasználni az olimpiai részvétel adta lehetőségeket.

karate konfer..jpg2.
A mester és tanítványa

Az eseményen jelen volt Sárfalvi Péter sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Simicskó István honvédelmi miniszter pedig levélben köszöntötte a karatésokat.

Az eseményen jutalmazták a tavaly kiemelkedőt nyújtó sportolókat, szakembereket. Elismerésben részesültek az MKSZ-hez tartozó karate stílusszervezetek által felterjesztett sportolók és sportvezetők is. Összesen 73 karatést díjaztak, akiknek nagy része érmet nyert karate stílusuk világversenyén.

Az ünnepségen a különböző karate irányzatok, iskolák képviseltették magukat. A Magyar JKA Karate Szövetség részéről 5 sportoló Berta Emese, Berényi Levente, Gyimesi Balász (Yama Karate SE. – edző Schvarcz Péter), Habda Zsolt (Tápláni Karate SE. – edző Németh András) és KOVÁCS BENCE (HIKARI DOJO – edző: Schneider László) kapták meg az elismerő oklevelet. Az elismeréseket az érintettek dr. Mészáros Jánostól a Magyar Karate Szakszövetség Elnökétől vehették át.

 

 

Bence eredményei:

 

JKA EB Dublin/Írország 2016.04.02 3. Junior férfi csapat kumite
ESKA EB Chalikda, Görögország 2016.11.25-27. 3. Junior férfi csapat kumite
ESKA EB Chalikda, Görögország 2016.11.25-27. 2. Felnőtt férfi csapat kumite

You May Also Like