REMÉLJÜK, JÓ LECKÉT VETTÜNK

A DVTK Jegesmedvék ellen szerdán este lejátszott mérkőzésen a jó kezdést követően a miskolciak magabiztos 5-2-es győzelmet ünnepelhettek a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. A találkozót követően az Acélbikák vezetőedzőjével Heikki Mälkiä-val beszélgettünk.

– A játék képét tekintve sikerült felvenni a ritmust és sokáig partiban voltunk a miskolciakkal.

– Lehet, hogy összességében egészen jók voltunk, de mi azt is éreztük, hogy lassúak voltak a lábak, körülményesek voltunk védekezésben, sokszor késésben voltunk, sok időt töltöttünk el a védekező harmadban. Persze, nem feltétlen ma kellett volna nyernünk, bár nem lett volna hátrány, de igazából hosszabb távra, a rájátszásra készülünk. Sokáig a meccsben voltunk ma is, de a második harmadban két gólt ajándékoztunk az ellenfelünknek és onnan már nem tudtunk visszajönni a meccsbe.

Heikki_finn edző

– A Magyar Kupa elődöntőn elért 0-0-t nézve mi változott?

– Abba a meccsbe nagyon keményen beleálltunk, mindenki túlteljesített, a kapusunk is lehúzta a rolót. Azt is mondhatom, hogy szinte a határainkon túl teljesítettünk, és akkor még a kapusteljesítmény plusz erőt tudott adni a csapatunknak. Mindkét kapu előtt keményebben játszottunk, kicsit frissebbek voltunk, mindenki tudta mit kell nyújtania, és bár ott is csak három sorral játszottunk, nagyon felpörgött a csapat. Természetesen a mérkőzés lélektana, hangulata is teljesen más volt. Sajnos, ma a védekezésben és az ütközésekben is fölénk nőttek a diósgyőriek, ami baj, mert a hátvédeink mérete a mi oldalunkra billenthetné a mérleg nyelvét. Tanulság, hogy többet kellett volna használnunk a testi erőnket is.

– Az elmúlt hónapban lát-e fejlődést a csapat játékában?

– Úgy érzem, igenis fejlődtünk az elmúlt hónapban, de azt is hozzáteszem, hogy ez nem feltétlenül látszik minden meccsen, mert az edzéseken elég magas színvonalat, nagy tempót diktálunk, keményen edzünk. A mérkőzések pedig csak jönnek, és sajnos mindig van sérültünk, betegünk, vagy eltiltottunk, legtöbbször csak három sorral tudunk kiállni. Ezért a játékosok fáradtabbak, az edzések is megterhelőek, igazából abban bízunk, hogy a rengeteg elvégzett munka a play off-ra fog beérni.

– A következő mérkőzésre milyen tanulságokat vonnánk le?

– A csütörtöki nap regenerálódással telik. Pénteken lesz egy rövid edzésünk, de ezen kivételesen nem kapnak nagy terhelést a játékosok, és meglátjuk, hogy szombaton mennyire lesznek frissek a játékosok. A maihoz hasonló vereségekből lehet tanulni a játékosoknak is. Láthatják, hogyha nem száz százalékban hajtják végre, amiket kérünk tőlük, illetve amiket edzéseken gyakorolunk, akkor ez nem párosul eredménnyel. Remélhetőleg, ez egy jó lecke volt.

You May Also Like