TAO: ZÖLD ÚT A JÖVŐBE

Győzelemmel folytatta a bajnoki pontvadászatot a Dunaferr SE röplabda csapata. Tomanóczy Tibor csapata a Debrecen otthonában lépett pályára és végig dominálva aratott sima, 3-0 arányú diadalt. Ezzel rendkívül fontos pontokat szerzett és egy helyet lépett előre a tabellán.

A mérkőzést követően a mesterrel beszélgettünk, év eleje révén, kicsit előre tekintve a 2017-es szezon végére is.

– Már csupán két forduló van hátra, és nagyon lényeges volt ez a győzelem, illetve az itt elért három bajnoki pont. – kezdte az értékelést a vezetőedző. – Kedvező feltételek esetén, azaz a vetélytársaink megfelelő eredményei esetén elérhetjük az elsődlegesen kitűzött célunkat, a felsőházi rájátszást.

toma

– De ez azért nem lesz egyszerű.

– Valóban nem, mert történt egy meglepő és váratlan eset a csapat háza táján, az egyik alapjátékosunk mondvacsinált okokból kifolyólag itt hagyott bennünket és másik csapatot keresett magának. Ezért is volt kényszerű és némiképpen felforgatott a csapatunk. Ez a helyzet viszont kissé megváltoztatja az esélyeinket is. Nem titok tehát, hogy a folytatás eredményessége annak tükrében változhat, hogy sikerül-e egy megfelelő képességű nyitásfogadó – első ütőt találnunk. Az biztos, hogy mindenképpen át kell alakítanunk a játékunkat.

– Milyen célokat tűztek ki maguk elé a szezon végére?

– A felnőtt csapatunkat alkalmasnak tartottam arra, hogy érmet szerezzen, de ez a helyzet most megváltozott. Jelenleg az is csoda lenne, ha a legjobb négy közé kerülnénk. Az első hatba kerülés azonban szerintem így is elvárható.

Az utánpótlás csapatainknál szeretném, ha mindegyikük döntőt játszana és ahol lehet érmet szereznénk, akár aranyakat is. A közelmúltban véget ért Vollé! 2020 torna igen pozitív tapasztalatokkal gyarapított bennünket, nagyon sikeresnek ítélem. Már az a tény, hogy 167 gyermek volt itt, nagy siker!

– Egyeztetések folynak arról, hogy a röplabda is bekerül a TAO körébe. Ez milyen hatással járna?

– Nagyon bízom ebben, mert ez számunkra és az egész sportág számára egy kisebb forradalmat jelentene. Remélem, hogy így lesz és akkor zöld utat kaphatnánk a jövőbe! Az első negyedév végére minden kiderül majd.

You May Also Like