A SPORTÁG REAL MADRIDJA KÖVETKEZIK

A grúziai Tbilisziben, a LEN TWPC ülésének keretein belül megtartották a női Euroliga negyeddöntőinek sorsolását.

A két magyar csapat elkerülte egymást, és mindkettő spanyol ellenfelet kapott. A magyar bajnok és kupagyőztes, Euroliga-ezüstérmes UVSE a Mataro ellen játszhat, amely az előző körben a rivális a Kirisi mögött végzett csoportjában, míg a mieink a – akik az Olympiakosz mögött lettünk másodikak – egy csoport elsőt kaptunk, és végül a címvédő Sabadell került az utunkba.

Az ellenfél jól ismert, a BVSC 9–7-re kapott ki tőle, és pár éve a dunaújvárosi nevelésű Szücs Gabriella is a soraikban játszott.

Mi most Mihók Attilát kérdeztük, mit szól a párosításhoz.

mihok_attila

– A Club Natació Sabadell a  sportág Real Madridja, vagy akár Barcelonájának is tekinthető, s nem csak azért mert a katalán város mellett található. – válaszolta a mester. – Az elmúlt öt kiírásból négyszer hódították el a BL-trófeát. A statisztikák alapján szinte verhetetlenek. De ettől szép a sport, hogy benne van a meglepetés. Mi már ebben az évben az UVSE nagy sorozatát is megszakítottuk, és most ugyanezt megint megpróbáljuk.

– Szomorú, vagy örül a párosítás láttán?

– Örülök egyébként, hogy őket kaptuk és nem kell például Oroszországba utaznunk. Másrészt megint egy olyan stílusú párharcra készülhetünk, mint amilyet megtapasztaltunk az Olympiakosz ellenében. Szenzációs légkörű és magas presztízsértékű párharcot vívhatunk a világ legjobb csapata ellen. Most megint mindenki megmutathatja, hogy mit tud, felhívhatja magára a figyelmet. S valójában, nincs veszítenivalónk sem!

– Az esetleges sikertelen párharc esetén pedig folytathatjuk a LEN Kupában, ahol akár a végső győzelemre is esélyesek lehetünk.

– Így van, de egyelőre nem mérlegeljük ezt a lehetőséget, mert győzni akarunk a Sabadell ellen, és Európa legjobb négy csapata közé kerülni! – zárta mondanivalóját Mihók Attila.

Amit azonban még fontos tudnunk, hogy mindkét csapatunk itthon kezdi a párharcot (február 25.), és remélhetőleg előnnyel mehet a visszavágóra (március 11.). A páharcok győztesei az Euroliga négyes döntőjében, vesztesei a LEN-kupa négyes döntőjében folytatathatják majd.

vizilabda_logo1
Euroliga, nők

A negyeddöntő párosítása:

UVSE–Mataro (spanyol)

Kirisi (orosz)–Hanti-Manszijszk (orosz)

Padova (olasz)–Olympiakosz (görög)

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–Sabadell (spanyol)

You May Also Like