CÉLKERESZTBEN A RÁJÁTSZÁS

Ismét vereséget szenvedett a hosszabbítás után az Acélbikák csapata, hazai környezetben a Brassó ellenében. A találkozó után a finn mesterrel: Heikki Malkia-val beszélgettünk.

– Sajnos, nagyon rosszul kezdtük ezt a mai meccset, de még így is több mint elég gólszerzési lehetőségünk volt, hogy a magunk javára fordítsuk a találkozót. – kezdte az értékelést a vezetőedző. – Az viszont mindenképpen pozitívum, hogy kétgólos hátrányból is vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe és sikerült 3-3-ra alakítani az eredményt. Utána, a hosszabbításban, emberhátrányban is volt lehetőségünk gólt szerezni és nyerni, de kimaradt a ziccer és a kontrából gólt kaptunk. Ilyen a jégkorong! Sajnos, igen sok helyzetet elpuskáztunk, de a második és a harmadik harmadban mutatott játék képével elégedett vagyok.

img_20170108_202658

 

– Előrébb tartunk, mint hétfőn? Látni a fejlődést?

– Összességében előrébb tartunk, mint néhány napja. A legnagyobb lecke a mai meccsből az volt, hogy ennyi ziccert nem lehet büntetlenül kihagyni! Hatékonyabbnak kell lennünk a kapu előtt, hogy az ilyen mérkőzéseket el tudjuk dönteni. Ami pozitívum volt még, hogy mindenki keményen küzdött a rossz kezdést követően és végig meccsben voltunk, sőt uraltuk is a mérkőzést. Több helyzetünk volt, mint az ellenfélnek, de a végjátékban sajnos mindig valamilyen hiba került a gépezetbe a kapu előtt, ezért nem sikerült a 3 pontot begyűjteni.

– Hosszú út előtt állunk.

– Mentálisan is elindult egy folyamat. Mindenki szeretne előre lépni, ez mindenképpen pozitívum. Látom a játékosokon az akaratot. Hosszabb távon gondolkodunk, hogy a játékunk összeálljon a play-offig.

– A következő túra Belgrádba visz, de utána itthon lesz 3 mérkőzésünk. Ezt mennyire a pontgyűjtésnek, avagy a játék csiszolására használja majd fel?

– Nem az eredmény lesz az elsődleges, hanem a játékunkat szeretnénk gyakorolni a rájátszásra, a letámadásokat, a korong nélküli játékot, és egyéb taktikai elemeket, hogy az összjátékunk fejlődjön és nagyobb esélyünk legyen a győzelmek elérésére.

– A Play-offra érkezhet-e új játékos?

– Folyamatosan figyeljük a játékos piacot, de csak akkor fogunk igazolni, ha minőségi játékost tudunk szerződtetni. Vannak fiatal játékosaink, akik tudnak játszani, nem vagyunk kényszerhelyzetben. Legfőképp center poszton keresgélünk, de tudni kell, hogy ebben az időszakban már nagyon nehéz meghatározó játékost szerződtetni, mert azoknak már van csapatuk. Az erre fordítható keretet is figyelembe véve elég kicsi erre az esélyünk. Ráadásul akik ilyenkor szabaddá válnak, azok többségénél ez nem is a véletlen műve, vagyis nem feltétlen jelentene erősítést egy új csapattag.

 

You May Also Like