NAPFÉNY, JÓKEDV ÉS ÖNBIZALOM

Szerdán éjjel, a Szeged mérkőzést követően, útra kelt a DUE Maarsk Graphics női vízilabda csapata Görögországba, hogy folytassa a menetelést az Euroligában. Mint ismert, az előző körben itthon sikerült kivívni a továbbjutást.

Nos, jó hírrel szolgálhatunk, ugyanis a csapat minden gond nélkül megérkezett a görög fővárosba: Athénba, és elfoglalta szálláshelyét. Sőt, csütörtökön délelőtt és délután már edzett is.

Mihók Attilát éppen a pihenőideje alatt értük utol.

– Remek idő van idekinn – kezdte a mester a beszélgetést. – Jó volt a mínuszokból átlendülni a Föld naposabb oldalára. Itt most süt a nap és egy vékony pulcsiban sétálgatok a tengerparton. Az utazás egyébként gond nélkül zajlott és mindenki egészséges, nincs sérültünk sem. Az elmúlt hetek mérkőzései és sikeresen megvívott rangadói kellő önbizalommal vérteztek fel minket, de a napsütés jótékony hatása is szívet melengető, és a lányokra is pozitívan hat, mindenki mosolyog és jókedvű.

– Azért a D-vitamin bombán túl reméljük, a lányok is készülnek – másfajta bombákkal.

Igen, mindenki nagyon készül és fogadkoznak, érezni bennük a tüzet, tovább szeretnének jutni!

mihok_attila

– Erre azért van is esély, nemde?

– Dehogynem! Erre készülünk már rég! Ráadásul néhány hete a francia csapat nálunk járt és közösen edzőtáboroztunk, kétkapuztunk is ellenük. Bevallom, csalódott lennék, ha nem nyernénk ellenük! A sorsdöntő meccs a hollandok elleni derbi lehet, hiszen az első két csapat jut tovább a csoportból. A görögök nagyon erősek, persze ellenük sem feltartott kézzel szállunk medencébe, de jó lenne, ha nem ellenük kellene eldönteni a továbbjutás kérdését. A mérkőzések Athén kikötővárosának számító Pireuszban lesznek, valószínűleg a fanatikus hazai szurkolók támogatását is élvezni fogják, ráadásul ilyenkor a hazai pályát is befújják általában a játékvezetők. Mindenesetre a hollandok játéka nagyon hasonló a szentesiekéhez, őket pedig pár napja sikerült magabiztosan legyőznünk. Csütörtökön edzettünk az uszodában, ahol már többször jártunk, ismerjük jól a helyszínt, a körülményeket. Videóztunk is, elemeztük ellenfeleink játékát. Az első lépést a továbbjutás felé pénteken kell megtennünk, le kell győznünk a holland Utrecht csapatát ahhoz, hogy a minimális célunkat, a második helyet megszerezzük.

Érdekesség, hogy ezen a hétvégén nem csak a mi csapatunk játszik az Euroligában, hanem a másik két magyar élcsapat is. van kikért szorítanunk!

A pénteki magyar program: 

Dunaújváros–Utrecht, 19:00. Padova–UVSE, 20:00. BVSC–Vouliagmeni, 20:45 (A kezdési időpontok magyar idő szerint értendők.) 

You May Also Like