Korábbi szlovák válogatott bekket igazolt a DAB

A szezon végéig szóló szerződést kötött a Dunaújvárosi Acélbikák vezetése a cseh Extraliga-győztes és lengyel bajnok hátvéddel, a tízszeres szlovák válogatott Stanislav Hudec-cel.

A közelmúltban inkább távozókról tudtunk beszámolni, amikor a Dunaújvárosi Acélbikák játékoskerete került szóba, ám ezúttal egy érkezőről adunk hírt az együttesért szorítóknak.

A szlovák Stanislav Hudec személyében ugyanis komoly nemzetközi tapasztalattal bíró hátvéddel erősítette meg játékoskeretét együttesünk. A 34 éves nyitrai születésű bekk szülővárosában ismerkedett meg a jégkoronggal, hazája legmagasabb szintű bajnokságán kívül játszott a cseh extraligában, Oroszországban, Svájcban, Franciaországban, Olaszországban, Lengyelországban és Németországban is. Erős nemzetközi karrierje során a sikerek sem kerülték el a 185 cm magas, 95 kg-os hátvédet, aki a Sparta Praha csapatával megnyerte a cseh Extraligát, míg a Sanok gárdájával lengyel bajnoki címet ünnepelhetett. A rutinos hátvéd nem csak az utánpótlás válogatottakban, hanem a szlovák felnőtt nemzeti csapatban is pályára lépett: tíz mérkőzésen egy szerzett pont szerepel a statisztikájában.

Stanislav Hudec kedden este írta alá a szezon végéig szóló szerződését a Dunaújvárosi Acélbikák csapatával. Gárdánk vezetése reméli, hogy a rutinos szlovák bekk gyorsan fel tudja venni a MOL Liga ritmusát és segítségére lesz a csapatnak a célok elérésében.

A hátvéd a január 11-i 18 óra 30 perckor kezdődő Újpest elleni Magyar Kupa mérkőzésen már pályára lép. A lilák elleni meccs jelentősége óriási, hiszen amennyiben a vendégeket rendes játékidőben le tudják győzni a Bikák, abban az esetben a mieink jutnak a kupa legjobb négy csapata közé és játszhatnak a döntőbe kerülésért.

Több szempontból is érdemes lesz tehát kilátogatni szerda este a Dunaújvárosi Jégcsarnokba: egyrészt megismerkedhetnek Stanislav Hudec személyében a csapat védekező alakzatának új tagjával, másrészt szoríthatnak egy izgalmasnak ígérkező és hatalmas téttel bíró meccsen az Acélbikáknak!

Főoldali kép forrása: hokej.sk

acelbikak.net

You May Also Like