EGYÉNI HIBÁK ÉS A FÁRADTSÁG A VERESÉG OKA

Hosszabbítást követően 4-3 arányú vereséget szenvedett vasárnap este a DAB gárdája hazai környezetben a Debrecen csapatától. A játék képe változatos volt, ennek ellenére 2-1-re és 3-2-re is vezettünk, mégis megint kiénekelték a szánkból a sajtot.

Az Acélbikák új mesterét, a finn Heikki Mälkiä–t kérdeztük, miként értékeli a látottakat.img_20170108_202658

– Még nagyon messze vagyunk attól, amit elvárnék a srácoktól, mindattól, amit szeretnék viszontlátni. Még sok munka vár a csapatra, a csapattal. Sajnos ezen a mérkőzésen az összes gólunkat buta hibák előzték meg, tehát azt mondhatom, hogy egyéni hibák okozták a vesztünket. A mérkőzés végén pedig fegyelmezetlenek voltunk, három a három elleni szituációban támadni akartunk, ahelyett hogy lejöttek volna a fiúk, túl hosszúra nyújtottuk a cserét. Összességében elégedetlen vagyok, mert meglehetett volna a győzelem, ha jobban koncentrálunk.

– Most talán a védekezésünk rendben volt, a támadójátékunk volt meddő.

– Egyetértek ezzel. Amiben fejlődtünk, az a védőjátékunk volt, ma talán jobban takarítottunk a saját kapunk előtt. Persze, az is benne van ebben a vereségben, hogy nagyon fáradtak voltak a fiúk. Hat nap alatt négy meccset játszottak, érkezett egy új edző, nem is volt pihenőnap, mert minden nap valami új elemet próbáltunk átvenni az elképzeléseimből, ezek összessége is közrejátszhat a vereségben. Fizikálisan és mentálisan is fáradtak voltak, ami nem kifogás, hanem tény. Át kell állni más játékstílusra, és ehhez is idő kell.

– Szerdán Újpest meccs a kupában. Ezt mennyire lehet felhasználni az építkezésre?

– Természetesen innen minden meccset és edzést arra fogunk felhasználni, hogy a play-off-ra a játékosok meg tudják valósítani azokat az elképzeléseket, amelyet meghatározunk. Hétfőn pihenőnap, kedden edzünk és már a szerdai meccsen is ezt tartjuk szem előtt.

You May Also Like