LETÉRTÜNK A HELYES ÚTRÓL

Pénteken játszott rangadót az ASC Corona Brasov csapatával a DAB alakulata. A végig kiélezett meccsen végül sima vendégsiker született (3-6). A meccset követően értékeltünk Gilbert Lee-vel, aki jól állta a kényes kérdéseket is. Íme!

– Nagyon kellettek volna a pontok, hogy helyet cserélhessünk a tabellán. Aztán vezettünk is, és nyerhettünk volna, mégis kikaptunk. Hogyan értékeli a meccset?

– A csapat fele igazán kitett magáért, a másik felével voltak sajnos problémáink. Mind a 22 játékosra szükség van ahhoz, hogy ezeket a meccseket meg tudjuk nyerni!

– Az elején vezettünk, mi volt a fordulópont?

– Egyértelmű, hogy a kapusunknak fel kellett volna nőni a feladathoz, mint ahogyan a szezonban ezt többször meg is tette. Sajnos, ma nem volt jó napja és nagyban ennek is köszönhető a vereségünk.

– Mit kell tenni annak érdekében, hogy tanuljunk a hibáinkból?

– Nagyon egyszerű a válasz, mindenkinek többet kell edzenie. Szombatra be volt tervezve egy szabadnap, de ez elmarad, mert innentől fogva addig fogunk edzeni, amíg nem áll össze a játékunk és visszatérünk a helyes útra.

Fotó: Mudra László - http://www.mudralaszlo.hu
Fotó: Mudra László – http://www.mudralaszlo.hu

– Szerdán felsoroltuk a hibákat. Azóta javult a helyzet?

– Összességében jobban játszottunk, jobban védekeztünk, a játék képe jobb volt. Sajnos a harmadik harmad megint nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna, bár ebben nagy szerepe volt a kapusunknak is. ez is az egyik oka volt a vereségnek.

– Ugyanakkor a védekezésben is voltak hibák. Például van olyan játékos, aki sorozatosan behátrál, ahelyett, hogy megtámadná a koronggal érkező ellenfelet.

– Egy jégkorongmeccs tele van hibákkal, ebből adódnak a helyzetek. Általában ez kell, hogy az ellenfél helyzetbe tudjon kerülni. Azt gondolom, hogy ma nem volt annyira sok helyzete az ellenfelünknek, hogy hat gólt kellett volna kapnunk, egy üres kapus gól mellett is.

– Gondolom, 5-6 pontot terveztetek a heti két meccsre, ezt hol hozzuk be?

– Mérkőzésről mérőzésre kell haladunk, minden meccsre ugyanúgy fel kell készülnünk. Ezeket az elhullajtott pontokat az elkövetkezendő 11 meccsen kell behozni, amire szerintünk van esély. Persze, előbb valahogyan ki kell lábalnunk ebből a kisebb hullámvölgyből. De még hosszú az alapszakasz, és továbbra is szeretnénk a legjobb négy közé kerülni.

– Ehhez a fejekben kell rendet tenni?

– Olyan nagy változásra nem lenne szükség, de a felfogásunkban kellene ugyanazt hozni, ami már megvolt.  Ami azért hozzá tartozik a valósághoz, hogy két légióssal vagyunk kevesebben, mint pár hete, ami azért meglátszik a keret erősségén. Természetesen nem lehet erre fogni a vereségeket, mert jó erőkből áll a csapatunk.

– Terveznek változásokat a keretben?

– Ezt a kérdést csapat vezetőségének kell feltenni, az ő döntésüktől függ, milyen játékosokkal lesz megerősítve a keret. Persze ilyenkor kikérik a véleményünket, de ha lehetőség adódik, akkor biztos, hogy lesznek érkezőink.

Zárszóként pedig szeretnék Boldog ÚJ Évet Kívánni minden hoki szeretőnek és minden Acélbika drukkernek!

 

You May Also Like