RAGYOGJ HIKARI!

A HIKARI DOJO karate egyesület évzáró edzést tart december 22-én, 17 órától a Dunaújvárosi Egyetem Sportcsarnokában. Az edzés nyitott és ingyenes, tehát belépődíj nélkül tekintheti meg minden érdeklődő a minden bizonnyal látványos testgyakorlást.

Az egyfajta bemutató jellegű edzést Schneider László, a Dojo vezetője irányítja, illetve tartja majd. A sensejről érdemes tudnunk, hogy idén október közepén járt legutóbb Japánban, a karate őshazájában, és a hét év leteltét követően (mindig annyi évnek kell eltelnie a megmérettetések között, amennyi fokozatra jelentkeznek a résztvevők – a szerk.) sikeres vizsgát tett, így már hét dan fokozattal rendelkezik. Érdemes kiszámolni, hogy az első dan fokozat megszerzését követően ez legalább 28 év folyamatos tanulást és képzést jelent a sportágban!

schneider-laci

A mester ilyenkor a Japán Karate Szövetségnél (JKA) vendégeskedik – persze szép ellenérték fejében – és japán mesterek előtt vizsgázik kumitében és katában egyaránt. Egy-egy kurzus négy napig tart, és 8-9 kőkemény edzésen vesznek részt. 

Szóval, 22-én, csütörtökön, egy évadzáró, illetve Dojo-záró közös edzésen figyelhetjük meg magát a mestert és a tanítványait is. E napon egyfajta keresztmetszetét láthatjuk az éves munkának. Az edzés érdekessége, hogy ilyenkor edz teljes létszámban együtt a csapat, a legkisebbektől a legnagyobbakig, jó példáját nyújtva a motivációnak és a közösségi erő összekovácsoló erejének.

jubileum-hikari

A szülők, barátok és érdeklődők számára pedig szabad a fényképezés, videózás és az élmények személyesen történő megörökítése.

S még egy érdekesség a Hikari Dojo (A fény terme) háza tájáról. A sportegyesület és edzőterem nevéhez méltóan a közösség ereje által december 17-én megújult a Dojo padlója, valamint segítő kezek varázsolták újra csillogóvá az edzőterem külsejét és belsejét. Nem hiába, a hikarisok olyanok, mint egy nagy család.

You May Also Like