Irány a Final Four!

A Spártaiak még októberben jutottak tovább az OB III-as Soproni Ászok csapatán, majd nagy küzdelemben, büntetőkkel győzték le az OB I-ben vitézkedő Neumann Wombats Gárdáját.

A múlt szombaton azonban ismét komoly kihívás elé nézett a csapat, akik az OB I-ben szereplő Phoenix Wizards csapatát látták vendégül a Campus Arénában. A cél adott volt, azonban a papírforma nem a hazaiak mellet szólt.

Óvatosan kezdték a csapatok a mérkőzést, majd a 7. percben megszületett a dunaújvárosi vezetés. Szabó Gyula lőtte be Siklósi Zoltán passzát. Azonban sokáig nem örülhetett a hazai publikum, hiszen a 12. percben az egyenlítés, majd rá két percre ismét az újváros hálója rezgett, ezzel 2-1-re mentek a vendégek.

Ennek hatására feljebb kapcsoltak a hazai játékosok, és kicsivel több, mint egy perc múlva már meg is volt az eredménye, 2-2, köszönhetően Komjáti Gyulának, akit Boa Attila hozott helyzetbe. Kicsit megnyugodtak a hazaiak az egyenlítést követően, talán ennek is köszönhető, hogy ezt követően egymás után háromszor is sikerült bevenni az ellenfél kapuját. Először Siklósi Zoltán, ütötte be Kiss Péter passzát, majd Kiss Péter is betalált, az ötödik gólt pedig Szabó Gyula jutatta az ellenfél ketrecébe. A szünetben 5-2 állásnál mehettek pihenni a srácok, a vendégek pedig törhették a fejüket, hogyan szépítsenek.

A második harmad is jól kezdődött fiaink számára, hiszen előbb 6-3-re mentünk, majd egy emberelőnyt kihasználva 7-3 áll a táblán, köszönhetően Kiss Péter duplázásának. Majd 7 perc gólcsend következett, az eredmény ellenére az látszott, hogy a egy percre sem lankadhat a figyelem, hiszen a  fővárosi gárda kegyetlenül kihasználta  a megingásokat. Azonban a hazaiak jól állták a sarat és bírták  a tempót, aminek következtében 8-3-as, majd 9-3-as eredmény lett a vége. Előbb Kiss Péter, utóbb Jadlószki Ákos köszönt be a hazaiaknál. Kicsit talán elfáradtunk a harmad végére, amit a Phoenix ki is használt, hiszen 4 perccel a harmad vége előtt kétszer vették be Majorosi Tamás kapuját. Így a második 20 percet követően 9-5-el fordultak a csapatok.

A záró játékrész is hazai góllal indult, Szabadi Gábor passzát, Szabó Gyula értékesítette. Ezzel már 10-5-re mentek a Spártaiak. Azonban nem volt megállás, előbb Krukk Balázs, majd Szabadi Gábor verte be az adódó lehetőséget, minek eredményeképp 12-5 állt az eredményjelzőn. A vendégcsapat időt kért, de már csak szépítésig jutottak. A végeredmény ezzel 12-6 lett, és a Dunaújvárosiak egyedüli OB III-as csapatként jutottak a Final Fourba. A sorsolás később lesz, de a várható ellenfelek a Phoenix Fireball, SZPK Komárom A és IBK Cartoons Heroes- Kinizsi alakulata. Van tehát kiért/ kikért drukkolnunk a Magyar Kupában továbbra is.

A mérkőzésen remek csapat és egyéni teljesítményeket láthattunk hazai oldalon, a kapuban álló Majorosi Tamástól, valamint az első sor támadóitól, név szerint Kiss Péter (4+1), Szabó Gyula (3+2) és Szabadi Gábortól (1+3) is. 

A kilátogató közönségnek köszönjük a szurkolást, ez az eredmény nekik is köszönhető!

Szabadi Gábor, Dolmán Gábor

Viszont még nincs vége!

Tessék gyorsan ide, a Castellum.do-ra klikkelni, hogy a hivatalos összegzés után egy nézőtéri beszéámolót is olvashassanak!

You May Also Like