X. ZEUS OLD BOYS KUPA: A KOR NEM JÁTSZIK!

Szombaton, december 17-én, a X. Zeus Old Boys Kupára kerül sor a városi sportcsarnokban. A tornán tizenkét csapat szerepel, három négycsapatos csoportban. A csoportokból az első két csapat jut tovább, de a vigaszágon is rendeznek mérkőzéseket.

A tornán díjat kapnak a dobogós helyezett csapatok, valamint különdíjban részesül: a legjobb kapus, a legjobb játékos, gólkirály és a legidősebb játékos

A rendezvény főtámogatója: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Zeus Sportáruház és a Corso Étterem.

A csoportmérkőzések reggel 8 órától kezdődnek és a rendezvénynek 19 óra körül lesz vége. A belépés mindenki számára díjtalan.

Az alábbiakban néhány sportvezető és, vagy játékos osztotta meg tapasztalatait. Íme:

petrasgabi     Petrás Gábor (DLSZ főszervező):

Fantasztikus öröm a szövetség számára, hogy jubileumot tudunk ünnepelni Dunaújvárosban, hiszen 10. alkalommal szervezzük meg a 35 év felettiek kupáját az amatőr kispályás labdarúgó csapatok, baráti társaságok számára. A szövetség legfontosabb törekvése, hogy az idősebb sportolókat, játékosokat újra a pályára hívja és sportolásra, megmérettetésre ösztönözze őket. Ezt tesszük december 17-én, szombaton a Dunaújváros Sportcsarnokban, köszönhetően Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának. A szövetség várja a nézőket, a szurkolókat a sportcsarnokba, reggel fél kilenctől, egészen este 19 óráig. Azt a benevezett csapatok minőségéből és az elmúlt éveket tapasztalataiból mondom, hogy nem lesz sétagalopp a pályán, hiszen az utóbbi idők egyik legerősebb mezőnye érkezik Dunaújvárosba. Természetesen a rendezvény ingyenesen tekinthető meg, a kilátogatók pedig az egész nap nyitva tartó pedig büfében frissíthetik fel magukat.

miklos-istvan      Miklós István a Carissa Virág csapatvezetője:

– A miénk egy régi baráti társaság, hiszen együtt nőttünk fel, együtt játszottunk a Carissa Virág csapatában, több mint 10 éven keresztül, valamint a nagypályán is csapattársak voltunk ez idő alatt. Csapatunkat Arth Imre barátunk támogatta, aki mindenben segített bennünket, hogy minél eredményesebbek legyünk. Ezeket a szép emlékeket szeretnénk egy kicsit újra felidézni, és újra felhúzni a Carissa mezt, együtt lenni és játszani a barátokkal. Egy másik fontos apropója is van, hogy újra együtt leszünk, mégpedig az, hogy egykori barátunkra, a csapat hálóőrére Dindire (Dinya Gábor) emlékezünk, aki már sajnos nem lehet velünk.

 tomori-tibor     Tömöri Tibor (kapus ISD POWER Kft.):

Csapatunk egy igazi céges csapat, és idén már a második szezonját kezdte a 35 év feletti öregfiúk bajnokságban, melyet a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség szervez! Az idei szereplésünkön fölbuzdulva úgy gondoltuk, hogy a téli holt szezonban elindulunk a Zeus Old Boys kupán, hogy megmérettessük magunkat ezen az igen rangos korosztályos tornán. A csapat gerince jelezte szándékát, hogy induljunk el és így beneveztünk a decemberi kupára, hogy olyan extra csapatokkal is találkozhassunk, mint a többszörös győztes, Örki Papa Kft, vagy a kupára újra összeálló Carissa Virág csapata. Csapatunkat az ISD POWER Kft cégvezetése támogatja, hiszen fontos számára, hogy a munkahelyen és munkaidőn kívül is ösztönözze az egészséges életre munkavállalóit. Csapatunk tagjairól elmondható, hogy néhány játékos kivételével nagy labdarúgó múlttal nem rendelkezik, de a csapatösszetartásért és a mozgás örömért fogunk játszani! Természetesen szeretnénk jó eredményt is elérni, de ha ez nem jön össze a főtáblán, akkor még mindig ott a vigaszág, ahol bármi megtörténhet! Remélhetőleg sportszerű és igazságos eredmények fognak születni a mérkőzéseken és minden a fociról fog szólni!

tapaszi-jozsef     Tapaszi József (Füredi Panzió Senior csapatvezető):

– Mindig örömmel veszünk részt a DLSZ által szervezett Old Boys Kupán. Az első 35 év feletti torna megrendezése óta veszünk részt csapatunkkal, barátainkkal ezen a rendkívül jó hangulatú napon. Nekünk már nem a győzelem, nem a dobogó, hanem a korosztályunkkal való baráti összejövetel a cél. Ezzel a tornával fejeződik be évről-évre a dunaújvárosi kispályás kupák szezonja. A kilátogató fiatalok elismerő moraját hallva egy-egy remek megmozdulás után, vidáman vesszük tudomásul, hogy példát is mutatunk a mai fiataloknak alázatból, sportszerűségből és mindabból, amit mi az évek során magunkra vettünk, megtanultunk. Ezt szeretnénk átadni stafétaként, talán ezért is küzdünk még a pályán, sokan velem együtt, közel az ötvenhez. Hogy húsz év múlva ezeken a tornákon a mi morajunk hangozzon unokáinkkal, a mai fiatalok old boys kupáján, mert akkor tudjuk: a célt elértük. Ami, ahogy már mondtam, nem mindig a dobogó első három foka, hanem akár az utolsó helyezés is, mert aki focizik, az mindig nyer. Ezért is veszünk részt ezen a tornán, amíg csak tudunk, de mindig örömmel!

Az Old Boys Kupa csoportbeosztása:

CSOPORTBEOSZTÁS
A CSOPORT B CSOPORT C CSOPORT
1. CARISSA VIRÁG 1. FEJÓ THERM KFT 1. ÖRKI PAPA KFT
2. MILLER PUB 2. HALOM TRUCK TEAM 2. KRISZT KFT
3. MACSŐ 3. KEMI-KER MIRAGE 3. GÁRDONY VSC
4. BOROSKÓLA 4. FÜREDI PANZIÓ SENIOR 4. ISD POWER KFT

 

 

You May Also Like