Végre győzelem a felnőttek között is!

A Sárkányok U16-os csapata tovább zakatol a Kadet bajnokságban, ennek eredményeként Albertirsa ellen simán győztek. Nagy öröm ezen kívül, hogy végre sikerült győzniük a felnőttek ellen is az Fejér Megyei Bajnokságban!

2016-12-10 Dunaújváros, PM Kadet Bajnokság

Dunaújvárosi Sárkányok U16 – Albertirsa SE 115-56 (22-11, 34-11, 29-18, 30-16)

Kezdők: Bozsik 27/12, Csépányi 18, Matucza 32/3, Szabó Péter 2, Bak 20. Cserék: Petrin 12, Tarczal 2, Nagy 2, Parádi, Benkovics, Borbély

“Az első mérkőzés szombaton volt, hazai pályán az Albertirsa ellen. Nincs miről nagyon beszélni: egyértelműen mi voltunk a jobb csapat. Egész pályás védekezést gyakoroltunk végig. Amikor az ellenfélnek sikerült átpasszolni rajtunk a labdát, dobtak egy kosarat. Amikor nem, leindítottunk, és mi dobtunk. Szerencsére ezt a csatát mi nyertük 2:1 arányban, ahogy az eredmény is mutatja.

Ki kell emelni Benkovics Gábort, aki térdproblémája ellenére képes volt adni 5 percet, és ez alatt az idő alatt az ő védekezésének köszönhetően raktuk el a meccset a második negyedben.

Külön öröm volt még ezen a meccsen, hogy a fiúk a meccs végén összedolgoztak azért, hogy Tarczal Bálint is dobhasson kosarat. Gratulálunk Bálintnak!

2016-12-12 Székesfehérvár, FMKSZ Felnőtt Bajnokság

Kinxtown – Dunaújvárosi Sárkányok 64-68 (15-15, 16-17, 16-14, 17-22)

Kezdők: Bozsik 7, Csépányi 29/3, Matucza 8, Varga 9, Bak 6. Cserék: Petrin 5, Benkovics 2, Nagy 2, Katona, Jiling, Szabó Martin.

A második mérkőzés már jobban érdekelt minket. Az FMKSZ bajnokságban a még velünk megegyezően, győzelem nélküli Kinxtown ellen mentünk játszani Székesfehérvárra. Nehezen teljesítünk idegenben, mert ezek a mérkőzések hétköznap este vannak, egy nap suli után; a fiúk láthatóan fáradtak már este.

Nem játszottunk tehát jól, de így is sikerült kiharcolni a győzelmet.

Az első negyedtől a harmadik végéig szoros volt a meccs, 1-2 pont volt a csapatok között. Nem támadtunk jól, sok ziccert kihagytunk; ha azokat bedobjuk, 20 ponttal is nyerhettünk volna. Szerencsénkre Csépányi Zalánnak ment a játék, így Zalán hátára kapaszkodva támadtunk, és foggal-körömmel védekeztünk. A védekezésünkkel tényleg elégedettebbek lehetünk, a lepattanózást leszámítva; ott még sokat kell javítanunk.

A negyedik negyed előtt a Kinxtown 1 ponttal vezetett, és átálltunk egész pályás letámadásra. Ezt a fiúk szépen hajtották végre, volt belőle sok szerzett labdánk, és sajnos sok kihagyott helyzetünk is, de így is elég lett. Varga Ákos és Matucza Gyula dicséretet érdemelnek letámadó védekezésükért.

Gratulálunk a fiúknak, most már ténynek érezhetik, hogy képesek nyerni felnőttek ellen is. Reméljük, hogy mostantól magabiztosabban játszanak a hátralévő FMKSZ mérkőzéseken is!”

Büntető

forrás: dragons.hu

You May Also Like