A mi skalpunk is értékes lett

A Dunaferr DUE RENALPIN FC komoly ellenféllé nőtte ki magát egy sor ellenfelünk szemében, ezért velünk szemben az átlagukat meghaladó jó teljesítményt produkálnak. Így történt ez legutóbb is az Aramis elleni mérkőzésen is. Fehér Zsolttal az erőpróba után beszélgettünk.

Fehér Zsolt (Fotó: Dénes János)
Fehér Zsolt (Fotó: Dénes János)

bt: Pontosztozkodás után vagyunk. Rosszkedvetek van tőle?

FZS: Abszolút rosszkedvünk van. A mérkőzés képét tekintve nagyon sok góllal kellett volna nyernünk. Ezúttal nem védekezésben, hanem főleg támadásban vétettünk nagyon sok hibát, de nyilván a védekezéssel is voltak problémáink, hiszen a gólokat azokból kaptuk. A helyzeteink egy részének a kihasználásával is több gólos győzelmet arathattunk volna. Ez nem így történt.

A labdatartásban olyan statisztikai mutatónk lehetne, amilyen még nem volt ebben a szezonban, mégis itt hagytunk két pontot, amit nagyon sajnálok, mert nagyon kellenének majd a végén.

bt: Mi lehet ennek az oka? Fáradtak voltunk?

FZS: Egy két játékosunkat nagyon fásultnak és fáradtnak láttam. Korán cserét kértek. Az itteni pálya talaja is közrejátszik ebben. Itt egészen más játszani, mint hazai környezetben a parkettán. Ez nagyon megfogja a lábat, kevesebb játékkal is hamarabb elfárad rajta a játékos. Ez ma egy ilyen nap volt, készülni kell a következő mérkőzésre.

bt: Mi van, ha a Haladás vérszemet kap ettől a mai döntetlentől, vagy az nem számít?

FZS: Bárki, bármilyen vérszemet kaphat, (ha most a szombathelyi Haladásra gondolsz) amíg ez a csapat ilyen tempóban ennyit tudja birtokolni a labdát, akkor hazai környezetben esélye sem lesz a Szombathelynek!

Hasonló képességűek lennénk?

Bár a Dunaferr DUE RENALPIN FC szerezte meg a vezetést, de a házigazda hamar fordítani tudott (3-1) és hosszú ideig az újvárosi csapat futhatott az eredmény után. A hajrára megszületett a vendégvezetés is, de a budaörsiek egy huszárvágással egyenlítettek (4-4). Csoda-e, hogy Frank Tamás az Aramis vezetőedzője hasonlóképességűnek tartja a csapatát?

bt: Harminc percig nagyon nehéz helyzetbe hoztátok a Dunaferr csapatát. Ez hogyan sikerült?

FT: Készültünk arra, hogy mi vár ránk, mert ismerjük az ellenfelet, ahogy ők is minket. Szerintem ez két nagyjából hasonló típusú és képességű csapat, ezért összességében megérdemelt és igazságos a döntetlen. Az látszott, hogy azok a játékosok kipukkadtak nálunk, akik a hétvége felé három meccset is játszottak, ami egyébként nem tudom, hogy a helyén való volt-e.

bt: Látva a csapatod mai teljesítményét áruld el nekem, hogy miként tudtatok a Fraditól olyan súlyosan kikapni?

FT: Minden csapat életében vannak olyan mérkőzések, amikor nem jön össze a számukra semmi, nekünk az a meccs volt erre a példa. Ugyan nem tudom, hogy miért, de lehet, hogy sajnos egy picit lebecsültük az ellenfelünket és beleszaladtunk abba a vereségbe. Mi nyílt sisakkal játszunk, úgy próbálunk futsalozni és ebben ez is benne van.

Balogh Tamás

You May Also Like