KIVÁLÓ RENDEZÉS, SZUPER CSAPATOKKAL

A cseh Piráti Chomutov csapata nyerte meg a jubileumi U10-es jégkorongozók tornáját, a hétvégén megrendezett X. Santa Claus Kupát a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

A péntektől vasárnapig tartó megméretésen ezúttal az U10-es korosztály kimagaslóan remek együttesei korcsolyáztak jégre. Ebben az évben öt ország összesen húsz csapata adta le nevezését, amelyet végül elfogadtak a szervezők. A csapatok között megtalálhattuk a Dunaújvárosi Acélbikák fiatal tehetségeit is. A tavalyi 2006-os korosztály megnyerte a tornát, ezért kimondva-kimondatlanul elvárt volt a címvédés. Sajnos, ez nem sikerült, de ettől függetlenül remek felkészülést jelentett a torna a 2007-es korosztály számára és igazán erős csapatokkal mérkőztek meg. A torna színvonala is igen magas volt, a kilátogatók remek összecsapásokat láthattak.

A csoport meccseket követően három részre szakadt a mezőny, melynek résztvevői az 1-8., a 9-16., valamint a 17-20. helyért játszottak újabb körmérkőzéseket. Az Acélbikák első csapata sajnos csak a harmadik helyen végzett az A-jelű csoportban, így a 9-16. helyért játszhatott tovább, míg a második számú dunaújvárosi alakulat a 17-20. helyért mérkőzhetett meg ellenfeleivel.

Végül a X. Santa Claus Kupát a cseh Chomutov csapata kaparintotta meg, amely hatalmas csatában előzte meg a Brassó gárdáját. A harmadik helyen a szlovákiai Érsekújvár fiataljai végeztek. A Dunaújvárosi Acélbikák első csapat a tizenharmadik, míg a második csapat a huszadik helyen zárta a kupasorozatot.

santa-claus-kupa-gyoztesei
A jubileumi kupa győztesei

A rendezvény végén Babic Vladimír lapunknak nyilatkozott:

– Ez a tizedik torna sikerült a legjobban az eddig megrendezettek közül. Mind a gyermekek, mind a szülők, mind a szakemberek úgy nyilatkoztak, hogy nagyon nagy élményt jelentett nekik a rendezvény. Bátran kijelenthetjük, hogy minden gyermek hatalmas élményekkel gazdagodva utazott haza.

santa-claus-kupa-dunaferr

A szervezésről elmondhatom, hogy egyre komolyabb egyesületek utánpótlás csapatai szeretnének részt venni a tornán, és nem kis feladat ezt tető alá hozni. Tavaly a 2006-os korosztállyal megnyertük a kupát, az idén ez sajnos a 2007-esekkel nem sikerült. Igaz, ők is mindent megtettek a sikerért, nagy küzdelem folyt minden meccsen, megfelelő volt a hozzáállásuk és a küzdeni tudásuk is, ám ez most nem volt elegendő. Talán a tavalyinál is erősebb ellenfeleink voltak, de ez nem baj, mert ellenük lehet fejlődni. Kijelenthetem, hogy ez a torna szakmailag is kiváló volt.

Természetesen jövőre is szeretnénk megrendezni, de sajnos számbeli korlátaink vannak. Az idén is 44 egyesület jelentkezett, de csak 20-at tudtunk fogadni. Ez elsősorban a szálláshelyek hiányából adódik. Sajnos, a városban korlátozott a férőhelyek száma, csak 12 külföldi csapatot tudunk elszállásolni. Sokan, főleg a pesti csapatok, a szomszédos településeken szállnak meg (Kisapostag, Rácalmás, stb.).

A jelentkezés számára tekintettel már január végén, februárba elkezdjük a XI. kupa szervezését, amelynek nyárra kialakulhat a végső mezőnye. Szeretnénk, ha jövőre is olyan jó tornát szervezhetnénk, mint az idén. Ki kell emelnem és külön köszönettel tartozom a pesti dobosoknak, akik kiváló hangulatot biztosítottak az eredményhirdetés alatt!

santa-claus-kupa

A X. Santa Clauc Kupa végeredménye:

1. Piráti Comutov (Cze),

2. ASC Corona 2010 Brasov (Rou),

3. Nové Zámky (Svk),

4. Vasas,

5. HC Bystricka (svk),

6. Orlici Unicov (Cze),

7. HC Frydek-Mistek (Cze),

8. UTE,

9. Ostroh (Cze),

10. Ruzinov Bratislava,

11. Ifjabb Ocskay Gábor JA,

12. MAC, 12. DAB I.,

14. Trnava (Svk),

15. Istanbul (Tur),

16. Hamikovo (Svk),

17. Hoba Bratislava (Svk),

18. Poprad (Svk),

19. KHM Budapest,

20. DAB II.

Különdíjak:
Gólkirály: Cihár Voyta (Chomutov)
Legjobb csatár: Vadkerti Mick (Nové Zámky)
Legjobb hátvéd: Sivák Gergő (Vasas)
Legjobb kapus: Kizilkaya Oglucan Heja (Istanbul)

 

You May Also Like