„Kiegyenlített győzelem”

A címben szereplő jelző arra utal, hogy két egymással egyenrangú, kiegyenlített erőviszonyokkal rendelkező  csapat találkozott össze. A korábbi edzői kérések teljesítése, a csapat egyként való játéka és lendülete meghozta a várva várt eredményt az Angyalok számára.

A Gepárd budapesti csarnokában pénteken játszott bajnoki mérkőzést az Angyalok nyerték 3:2-re. A góllövők sorrendben Pázmándi Zsófia, Maricsek Sára és Herku Mónika voltak, hátuk mögött tudva a csapattársaikat, támadókat, hátvédeket és kapusokat egyaránt.

Az Angels játékosok nagy-nagy örömmel jöttek le a jégről a hátrányból visszahozott és így megnyert mérkőzés után. Most kiderült, hogy az edzői szavaknak, a közös csapatjátékra való nevelésnek, az edzésmunkának van értelme és eredménye.

gepard_angels_kep_3

Berényi Norbert, Angels NJSE vezetőedző:

„Két közel azonos képességű csapat találkozott össze ezen a mérkőzésen. A lányok nagyon együtt dolgoztak, helyén volt mindenkinek a szíve, ezért is voltak képesek 2:1-es hátrányból megfordítani a meccset. A kapusteljesítmények szenzációsak voltak, a csapatjátékosok tették, amit kértem, voltak passzok, voltak helyzetek és mindenki hajtott, korizott úgy, ahogy kell. Az edzéseken végzett munka és a jó tanácsok kezdenek beérni, így a lányokkal együtt én is nagyon örültem ennek az eredménynek.”

Kováts András, Angels NJSE csapatvezető:

„A pályán kívülről nézve azt láttam, hogy a csapatunknak többször sikerült beszorítani saját harmadába az ellenfelet, így mondhatom azt, hogy a támadójátékunk – köszönhetően a kiegyenlített erőviszonyoknak is – sokat fejlődött.  A kapusaink sok lövést fogtak, és most – az előző meccshez képest – a védők is jól összedolgoztak, segítettek nekik.”

Herku Mónika, Angels NJSE csapatkapitány:

„A Gepárd pályája teljesen ismeretlen volt a számunkra, ennek ellenére a jégre lépés előtt sikerült magunkat jól felspannolni: teljes lendületünkkel és erőnkkel kellett neki menni ennek a meccsnek. A három gólhoz mindenki hozzátett, mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy mindhárom sor lőtt egy-egy gólt ezen a mérkőzésen. Az edző előző meccsen kért kérést is sikerült most megvalósítanunk, a kapusról lepattanó korongot sokkal nagyobb számban tudtuk elütni, kiütni a sarokba. A lendületünket tovább tudtuk vinni a korábbi meccs utolsó harmadából, elhittük, hogy menni fog, meglesz ez a meccs, ezért képesek voltunk egymást segíteni, a kapusainkra figyelni és sokkal fegyelmezettebben jégkorongozni.”

gepard_angels_kep_2

You May Also Like