Parázs mérkőzésen megvan a továbbjutás

A floorball Magyar Kupa második körében fogadta a Neumann Wombats gárdáját a DF RFT Spartans alakulata vasárnap a Dunaújvárosi Egyetem Campus Arénájában, ahol parázs mérkőzésen megszerezte a továbbjutást is.

A spártaiak ugyan az OB III résztvevői jelenleg, de az első osztályú Neumann Wombat egy pillanatig sem számíthatott egyszerű mérkőzésre, hisz képzett játékosokkal találta szembe magát a hazai alakulatból.

A gólgyártás már az első harmad 9. percében elindult – a vendégek Ágoston Dávid (Drab Tamás) révén szerezték meg a vezetést, de nem sokáig örülhettek, mert kevesebb mint két perc elteltével Szabó Gyula (Kiss Péter) révén egyenlített a hazai gárda – 1-1.

img_20161120_171724a

6 perc múlva viszont már 1-3 állt az eredményjelzőn jelezve, hogy egy pillanatig sem lehet lankadni, mert minden apró hibát kihasznál az ellenfél. Küzdöttek is a srácok, aminek meglett az eredménye – Kiss Péter révén szépítettek a 19. percben. Nem sokkal később megszületett az első hazai kiállítás, amit a vendégek ki is használtak, így az első szünetre 2-4-es állásnál vonulhattak a csapatok.

A második harmadban majd’ tíz percet kellett várni az első gólra és akkor sem örülhettünk, mert azt is a Wombats csapata ütötte. Mielőtt azonban elkezdhettek volna aggódni a kilátogató szurkolók, a Spartans gyorsan tudatosította mindenkiben, hogy ők a továbbjutásért játszanak. Ennek megfelelően a 36. percben ismét Kiss Péter, majd a 40-ben Szabadi Gábor révén ismét nyílttá tették a mérkőzést. A második szünetben az állás 4-5.

Következett a harmadik harmad, ami szurkoló szemmel elég furcsára sikerült. A harmad első felében újabb kiállítást kaptak a hazaiak, azonban egy pillanatig nem akartak alárendelt szerepet játszani emberhátrányban sem, aminek az eredménye – két ember szorításában megszerezték a labdát és egyéni akció végén be is lőtték. A bírók megadták a gólt – aztán következett az első furcsaság -, az ellenfél játékosainak felháborodott reklamálása után egyszerűen azonban visszavonták az ítéletet! 5-5 helyett így maradt a 4-5-ös állás.

De hogy még feszültebb legyen a hangulat a nézőtéren és a pályán egyaránt, nem sokkal később újabb kiállítást kaptak a hazaiak, így 4 percet folyamatosan hátrányban játszhattak. Az eredménye is meglett, a 47. percben újabb gólt lőtt a vendégcsapat – 4-6.

Az izgalmak fokozása végett hamarosan újabb újvárosi játékos találta magát a büntetőpadon, amit szerencsére kivédekeztek a fiúk, majd fél perccel később Szabadi Gábor ismét bevette az ellenfél kapuját, játékban tartva a hazai csapatot – 5-6. Az 53.percben újabb gólt kaptunk, így a hajrára 5-7-es állással és egy páros kiállítással indultunk neki.

Az a hajrá viszont parádésra sikeredett. Az 56. percben először Krukk Balázs (Mitli Attila) jelezte egy beleérős góllal, hogy nincs veszve semmi, majd egy perccel később Szabadi Gábor határozottsága és remek technikája jelentette az egyenlítést – 7-7.

img_20161120_190737a

A harmad végén a Wombats megkapta első “önálló” kiállítását, de a srácok ezt nem tudták kihasználni a hátralévő időben.

Következett a 10 perces hosszabbítás, ahol a már-már szokásos hazai kiállításon és egy újvárosi megugráson kívül érdemi esemény nem történt.

Jöhettek a büntetőlövések, csapatonként 5-5. Itt viszont már teljes lett a spártaiak öröme, hisz a második körben Kiss Péter, az ötödikben Szabadi Gábor góljának örülhettünk.

Mivel pedig az ellenfél egyet sem lőtt be, így a dunaújvárosi gárda szerezte meg a győzelmet és jutott a legjobb 4 közé.

DF RFT – Neumann Wombats 8-7 B (2-4, 2-1, 3-2, 0-0, 2-0)

Kiállítások: 12 perc – 4 perc

DF RFT: Erdei Máté, Krukk Balázs, Balázs Norbert, Komjáti Gyula, Pavlicsek Imre, Mitli Attila, Siklósi Zoltán, Boa Attila, Kiss Tibor, Szabó Gyula, Kiss Péter, Szabadi Gábor, Majorosi Tamás, Jadlószki Ákos

Szurkolói szemmel egyrészt nagyon jó, hajtós, küzdelmes mérkőzés volt, másrészt viszont a bíráskodás laikusként sokszor felesleges indulatokat gerjesztett mind a pályán, mind a nézőtéren.

Egyrészt a fent már említett megadott gól visszavonása az ellenfél bemondása/reklamálása alapján úgy, hogy a hazai gárda véleményét nem fogadták el. Mert ugye ebben az esetben két vélemény kioltotta volna egymást, a gólt már megadták, mehet tovább a játék. De nem ez történt.

Aztán érdekes arányokat mutat a kiállítások száma is. Hisz az alapján úgy gondolhatnánk, hogy a hazaiak nagyon szabálytalanul játszottak. És félreértés ne essék, nem vitatom a kiállítások jogosságát (szabálytalan lökésért adták a legtöbb büntetést). Csak a furcsa az egészben, hogy ugyanazokért a megmozdulásokért a vendég gárdát nem büntették ugyanolyan mértékben. A legszembetűnőbb példája volt ennek, mikor egy újvárosi srácot “kiraktak” a palánkon, majd 2 másodperccel(!) és 10 méterrel arrébb az ellenfél játékosát ugyanúgy kilökték. A dunaújvárosi megmozdulás büntetést ért, az ellenfélé nem.

Végül pedig jöttek a büntetőlövések, ahol az ellenfél játékosának megmozdulását szabálytalannak ítélték és lefújták. Következett (volna) a dunaújvárosi játékos. Volna – mert újabb reklamálás az ellenféltől, így újra lőhették azt a büntetőt.

Szóval a bíráskodás finoman szólva is hagyott kivetni valót maga után – a legenyhébb kifejezés, hogy következetlennek tűntek.

A legfontosabb viszont, hogy óriási meccsen, fantasztikus játékkal és küzdeni tudással továbbjutottak a sapártaiak a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.

img_20161120_194115a

Gratulálunk!

 

You May Also Like