HAT BAJNOKI CÍM – HÁROM VÁLOGATOTTAL

Paks adott otthont november 12-én, szombaton az Ippon Shobu Karate Magyar Bajnokságnak. Ezen 47 egyesület, 270 versenyzőt, 455 nevezéssel delegált a versenyre. Egyszerre négy küzdőtéren kezdődtek meg a küzdelmek, először a kisebbek, majd folyamatosan növekvően az életkorok szerint haladva zajlottak a mérkőzések.

A Hikari Dojo 19 versenyzővel vett részt a bajnoki címekért folyó megmérettetésben. Schneider László, az egyesület vezetője elmondta, hogy a versenyre a szokásos szülői támogatás mellett nagyon sok sporttársuk is elkísérte a hikaris versenyzőket.

– Az edzésen- és az utóbbi versenyeken mutatott teljesítmények, és eredmények alapján jó reményekkel tekintettünk a verseny elébe. A végeredményt tekintve – talán az elvárások voltak túlzóak – a csapat összessége picit elmaradt a várakozástól. Ennek több okával kell szembesülni. Egyrészt három, négy versenyzőnk nem tudott a tudásának megfelelően produkálni, másrészt több számban kiválóan felkészült ellenfelekkel találkozhattunk, amit pozitív tanulságokkal szolgál a jövőt illetően. Főleg taktikai és mentális területen van javítani való. Illetve talán egy-két jobb helyezésünk maradt benne a versenyben, bírói megítélés miatt, de ez nem számottevő. Ezzel szemben reménykeltő pillanataink is voltak és nem csak a dobogós helyezést elérőktől kaptunk ilyen látványt. Összességében hat bajnoki címet és sok szép helyezést tudtunk begyűjteni. A versenyen Juhász János, Németh Kitti versenybíróként kapott szerepet.

hikari-uj

Három fő: Szlávik Bence, Kovács Máté és Kovács Bence tagja lesz a válogatott keretnek a november 25-27 között, az Athénban megrendezésre kerülő Kadet, Junior, Felnőtt ESKA Karate Európa-bajnokságon. Így a hátralévő időben az „utolsó simítások” folynak a részükre.

Eredmények:

I. korcsop. Lány Kata 1. TAKÁCS NIKOLETT

I. korcsop. Lány Kihon Ippon Kumite 1. TAKÁCS NIKOLETT

III. korcsop. Lány Kata 3. FATALIN ENIKŐ

III. korcsop. Lány Kihon Ippon Kumite 3. FATALIN ENIKŐ

III. korcsop. Fiú Kata 2. SZATMÁRI GERGŐ

III. korcsoport Fiú Kihon Ippon Kumite 1. SZATMÁRI GERGŐ

IV. korcsop. Fiú Ippon Shobu Kumite 2. KÁLLAI GÁBOR

V. korcsop. Lány Kata 3. SZILASKI SZONJA, 4. FATALIN VIKTÓRIA

V. korcsop. Fiú Kata 1. MISKOVITZ MÁTÉ

VI. korcsop. Lány Kata 1. SZATMÁRI ESZTER

VI. korcsop. Lány Ippon Shobu Kumite 3. SZATMÁRI ESZTER

VIII. korcsop. Lány Kata 4. KOVÁCS ANTÓNIA

Kadet Fiú Kata 2. SZLÁVIK BENCE, 3. KOVÁCS MÁTÉ

Kadet Fiú Ippon Shobu Kumite 1. KOVÁCS MÁTÉ, 3. SZLÁVIK BENCE

Junior Férfi Kata 4. KOVÁCS BENCE

Junior Férfi Ippon Shobu Kumite 2. KOVÁCS BENCE

You May Also Like