A nehézségből kell erőt merítenünk

Hatalmas adok-kapok, “könnyed” leindítások, kiállítás, majd technikai hiba.

Röviden összefoglalva ezek az okok vezettek a férfi kosarasok hazai vereségéhez egy megnyerhetőnek tartott mérkőzésen.

Dunaújváros NB2- Siófoki Kosársuli 66-75

Pontszerzők: Tímár Zoltán 13 p., Boda Gábor 10/6 p., Drab Attila 10 p., Veszprémi Zsolt 9/3 p., Varga Ákos 8/6 p., Tóth Krisztián 8 p., Molnár Péter 6 p., Ármos Tamás 2 p.

Az NB II-höz is “fel kell nőni”  Fel kell venni a ritmust, bele kell rázódni, “ott kell lenni”. Fizikailag és fejben is. Hiába a rengeteg edzés, hiába az alapos felkészülés, a meccs-szituáció egészen más.

Az első év tanulóidőszak – tudtuk, tudjuk.

Minden elképzelhető helyzet előjöhet, minden megtörténhet, amit csak el lehet képzelni. És meg is történt – most is.

Vasárnap játszotta újabb hazai meccsét a Dunaújváros NB II-es férfi kosárlabda csapata a Siófok ellen.

Az első negyed gyors adok-kapok-ja után ugyan előny volt az ellenfélnél, de nem volt vészes a különbség.

A második negyedre kicsit jobban összpontosítottak a fiúk, és támadásban egyre-másra alakították ki a helyzeteket, de sajnos a befejezés nem mindig sikerült. Nem úgy a Siófoknál. Egy elrontott próbálkozás a hazai oldalon, máris egy gyors leindítás a másikon. A második szakasz végére ennek megfelelően növelte előnyét a vendég gárda.

A harmadik negyedre kezdtek összeállni a fiúk, de egy kis kihagyás fejben és máris kiállítottak egy hazai játékost, majd az utolsóban egy kipontozódás után egy technikait is “sikerült” szereznünk.

A vége így sajnos kis különbséggel ugyan, de vereség lett.

A meccs után Molnár Tamás edzőt kérdeztük:

A csapat először játszott új helyen. Ez állandó helyszín lesz ezentúl?

Terveink szerint minden hazai meccsünket az Egyetem csarnokában fogjuk játszani. Pár meccs időpontját módosítani kell ezért, de ez nem valószínű, hogy gondot fog okozni. A csapat minden tagja játszott már itt, a java hosszabb ideig edzett is benne, így ezzel nem volt probléma. Azért viszont nagy kár, hogy a kézilabdások így lelakták a pálya borítását.

Két játékos nem tudta fegyelmi dolgok miatt végigjátszani a mérkőzést. Az ellenfélnél viszont nem volt kipontozódás. Ez benne van a játékban?

1 játékos kiállíttatta magát. Ez buta hiba és igen nagy fegyelmezetlenség. A másikuk szimplán kipontozódott, az benne van. Természetesen ezek után technikai hibát kapni szintén komoly fegyelmezetlenség. Ezeket a jövőben mindenképp ki kell küszöbölnünk.

Következő hazai meccsen mi várható?

Reményeink szerint egyre jobban fogunk tudni csapatként dolgozni. Szeretnénk az eladott labdáink számát lecsökkenteni, és a védekezésben pontosabban meghatározni mindenkinek a feladatát. Ha mindez eredményes lesz, akkor bármelyik ellenféllel szoros meccset tudunk majd játszani.

Következő állomásunk Pécs, ahol egyik centerünk nélkül, hosszú utazás után és egy dolgos hét végén kell pályára lépnünk. Így a heti teendőnk nem lehet más, mint a mai jó megmozdulásokat kiemelni, és azt állandósítani. A nehézségből kell erőt merítenünk, és azzal a tudattal pályára lépni, hogy már jó úton járunk.

 

 

You May Also Like