Egyéni hibák okozták a vesztünk

A pénteken délután drámai körülmények között elveszített jégkorongmérkőzés után a vezetőedzővel, Gilbert Leevel beszélgettünk az okokról és a hibákról.

– Fáj a szívem egy ilyen mérkőzés után…

– Természetesen mi is el vagyunk keseredve, úgy gondolom, hogy az egyéni hibákért, amelyeket elkövettünk, most megbűnhődtünk, keményen megbüntette ezt az Újpest. Persze, tudjuk, hogy ők is keményen megdolgoztak a sikerekért, de jellemzően a mi hibáinkból szerezték a góljaikat.

Fotó: Mudra László - http://www.mudralaszlo.hu
Fotó: Mudra László – http://www.mudralaszlo.hu

– 2-3-nál egy gólt kellett volna csupán szereznünk. Túl nagy feladat volt?

– Megvoltak a lehetőségeink az egyenlítésre. Korábban, más mérkőzéseken már nagyobb hátrányból is vissza tudtunk jönni. Az önbizalmunk a helyén van, már többször bizonyítottuk, hogy bármelyik csapatot le tudjuk győzni a ligában.

– Az Újpest ellen van egyfajta fóbiánk?

– Mi is keressük az okokat, hogy ellenük miért nem megy a játék. Az idei szezonban kétszer is odaajándékoztuk nekik az első harmadot, mint ahogy ma is. Illetve, az első hazai meccsünk is így kezdődött. De azt is látni kell, hogy egyszer sem domináltak ellenünk, mint ahogyan ma sem. Az utolsó 40 percben mi domináltunk. Hozzá kell tenni, hogy remekül felkészített csapat az UTE, keményen dolgoznak, alapvetően egyszerű hokit játszanak, de azt megpróbálják tökéletesen megvalósítani. Még hosszú a szezon, lesz időnk és szeretnénk is javítani ellenük.

– Mennyire tett nekünk jót, avagy rosszat a kéthetes szünet, hiszen egy jó széria szakadt meg és most is az első harmadban aludtunk el.

– Ez nem lehet kifogás, hiszen a válogatott miatti kéthetes szünet minden csapatnak ugyanúgy előny, avagy hátrány volt. Továbbra is azt mondom, hogy ezt a meccset egyéni hibák miatt veszítettük el. Az első 20 percben pedig nem álltunk készen a mérkőzésre. Ugyanakkor a csapatunk mind taktikailag, mind fizikálisan jól fel volt készítve, jól sikerült ez a kéthetes szünet. Sajnos, az első harmadba belealudtunk, illetve 1-2 egyéni hibát vétettünk, és ez nem engedhető meg egy UTE szintű csapat ellen. Fontos megjegyeznem, hogy ugyan most egyéni hibákból kaptuk a gólokat, de mindig együtt nyerünk és veszítünk – egy csapatként.

– Miben kell javulnunk a következő mérkőzésen, mérkőzésre?

– Az intenzitáson kell egy picit emelnünk, a tempónkon, illetve azon hogy végig, 60 percen keresztül tudjuk ezt hozni, nem férnek bele olyan kihagyások, mint ma.

You May Also Like