4 érem és remek helytállás a birkózó Diákolimpián

Szabadfogású Országos Diákolimpiai Döntőt rendeztek Szentesen október 21-22-én a Diák II (10-11 évesek) korosztály számára.

Az eseményen 80 szakosztály, több mint 200 versenyzője lépett szőnyegre.

A Dunaferr SE 5 versenyzővel képviseltette magát.

29 kg-ban Góczán Barnabás a népes mezőnyben (26 versenyző) a későbbi ezüstérmestől szenvedett vereséget az első mérkőzésén, így a vigaszágon folytathatta a versenyzést, de ott sem sikerült győznie.

32 kg-ban (31 versenyző) Gajzer Bálint az első meccsén hatalmas küzdelemben alulmaradt, ám sajnos ellenfele nem jutott elődöntőbe, így Bálint kiesett.

42 kg-ban (32 versenyző) Virág Tamás magabiztos győzelemmel indított, második mérkőzésén viszont nem tudta felülmúlni ferencvárosi ellenfelét, így a vigaszágra kényszerült, de nem jutott tovább.

46 kg-ban (25 versenyző) Grabecz Bence első meccsén elkövetett apró hibája vereséget jelentett. Ellenfele elődöntőbe került, így Bence birkózhatott tovább. Első vigaszágas meccsét megnyerte, a másodikon vereséget szenvedett, így kiesett a versenyből.

69 kg-ban (10 versenyző) Barkóczi Soma a jó sorsolásnak köszönhetően az első meccsén már elődöntőt birkózhatott, ahol magabiztos győzelmet aratott. A döntőbe nem sikerült bekerülnie, így bronzmérkőzést vívott. A harmadik helyért nagy csatában győzött, így bronzérmesként zárt.

Szabó Róbert edző,  Barkóczi Soma, Grabecz Bence, Gajzer Bálint, Virág Tamás, Góczán Barnabás
Szabó Róbert edző, Barkóczi Soma, Grabecz Bence, Gajzer Bálint, Virág Tamás, Góczán Barnabás

Barkóczi Soma
Barkóczi Soma

Az Országos Diákolimpiai Döntő második napján, 22-én a Diák I. és a serdülő korcsoportos lányok küzdhettek az érmekért. Rekord létszámú nevezés után 57 egyesület, 183 versenyzője mérette meg magát. A Dunaferr SE 6 versenyzővel vett részt a küzdelmekben. Látványos és igazán kemény mérkőzések után három fő térhetett haza éremmel.

Diák kcs. 49 kg Nárai Alexa 3 győztes (melyeket tüdőfogással ért el) és 1 vesztes mérkőzés után ezüstérmet szerzett.

Nyikos Vera a 65 kg-osok között 2 győztes és 2 vesztes mérkőzéssel a dobogó harmadik fokára állhatott fel (élete első nagy versenyén ez nagyon komoly teljesítmény volt).

A diákoknál Győri Viviána és Takács Petra helyezetlenül zárt.

Serdülőknél Potesz Diána egyhetes betegség után lépett szőnyegre az 56 kg-ban. Remekül küzdött, 4 győztes mérkőzés után a döntőbe jutásért szenvedett vereséget, végül bronzéremmel zárta a napot.

Bíró Alexandra 56 kg-ban kiesett.

14793746_1211856765560134_1067114067_n
Győri Viviána, Tombor István vezetőedző, Bíró Alexandra, Potesz Diána, Németh Zsanett olimpikon, U23-as korosztály Európa bajnoka (a verseny egyik díszvendége), Nyikos Vera, Nárai Alexa, Takács Petra

You May Also Like