IGAZI CSAPATMUNKA VOLT

Szombaton 18 órától játszották a Dunaújváros PASE – Szigetszentmiklósi TK NB III-as labdarúgó mérkőzést a helyi stadionban, amely vérbeli rangadónak számított, lévén, a vendégek eddig minden mérkőzésüket megnyerve, sorozatban 11! győzelmet aratva álltak a tabella élén, míg a hazaiak a harmadik helyről várták az összecsapást.

A végeredmény ismert, egy remek színvonalú, küzdelmes mérkőzésen 2-0-s félidőt követően 3-0 arányban sikerült meglepni és legyőzni az esélyesebb és Pazar költségvetésből működő vendégcsapatot.

barna

A mérkőzés után egy nappal, már higgadt fejjel Dobos Barnával beszélgettünk.

Ez egy viszonylagosan könnyen elért és nem várt siker volt. Mi volt a titok?

Mindenképpen szerettünk volna nyerni, megmutatni, hogy jó csapatunk van és természetesen alaposan felkészültünk az SZTK játékából. Ráadásul a fiúk végig fegyelmezetten játszottak, betartották a taktikai utasításokat és határozottak voltak mind a mezőnyben, mind a kapu előtt. Volt lendület a játékunkban és megvoltak azok a pluszok is, amelyek egy mérkőzés megnyeréséhez szükségeltetnek. A mérkőzés elején kétgólos előnyre tettünk szert, amely azt eredményezte, hogy az ellenfelünknek lépnie kellett és megpróbáltak szépíteni. Ennek tudatában egyre inkább kinyíltak, pláne, ahogyan az idő haladt előre, és egyre kevesebb figyelmet fordítottak a védekezésükre. Törvényszerű volt, hogy megnyílik az esély előttünk a gólszerzésre, amely be is következett, így kívülről sima mérkőzésnek tűnhet a tegnapi az eredmény alapján. Azonban ki kell emelnem, hogy ez a siker a jó csapatmunkának köszönhető, mert a védekezésünkből és a támadásból is mindenki kivette a részét! Közös a siker, és bizony nem kis fegyvertény, hogy megtörtük a szigetszentmiklósiak pazar sorozatát.

dpase

Adhat ez a siker plusz önbizalmat a játékosoknak?

Mindenképpen, de türelmesnek kell velük lennünk, mert a csapat magja nagyon fiatal. Dobos Áron, Novák Zsombor még csak 16 éves, kétezres születésű, Kercsó Bence és többen pedig 1998-asok, tehát a fiataloknak idő kell ahhoz, hogy megszokják a felnőttek mezőnyét és rendre jól teljesítsenek. Ugyanakkor folyamatosan építkezünk, és hétről hétre 5-6 ifjú játékos kap lehetőséget a bizonyításra. Rájuk építjük a jövő csapatát.

Ez a győzelem adhat-e újabb reményeket a célok tekintetében?

Azt valljuk, hogy Dunaújvárosban hosszabb távon mindenképpen legalább másodosztályú csapatnak kell lennie. De ehhez összefogás és segítség is szükséges. Jelen pillanatban igen kis költségvetésből dolgozunk, de reméljük, hogy a sorozatos jó teljesítményünk hatására lesz olyan személy, vagy csoport, amely lát fantáziát a fiatalokban, pláne úgy, hogy a csapat magja dunaújvárosi. Persze, sok minden hiányosságot át lehet hidalni egy darabig akaraterővel, lelkesedéssel, és szakmai munkával is, de azt is látni kell, hogy a fiúk most is erőn felül teljesítenek. A feljutáshoz mindenképpen gazdasági erősödés szükséges.

You May Also Like