JUBILÁLT A HIKARI

Két kiemelt eseményen van túl a Hikari Dojo szervezete. A karate klub előbb egy sportági bemutatón vett részt a megyeszékhelyen, majd a fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte meg méltó módon.

Az alábbiakban Schneider László, a Hikari Dojo alapítója és vezetője, hat danos sensej emlékezik vissza a közelmúlt eseményeire.

hikari-x

– Egyesületünkkel a Hikari Dojo-val 2016.09.27-én, Székesfehérváron, a Diáksport Szövetség „A Sport Legyen A Tied” elnevezésű rendezvényén vettünk részt a Magyar Karate Szakszövetség felkérésére, illetve megbízásából. Nagyon jól szervezett rendezvénynek lehettünk részesei. Székesfehérvárról és a környező településekről (a saját megállapításink szerint) szervezetten, legalább mintegy 1200 – 1500 diák tekintette meg a különböző sportágak standjait. Sportágunk sajátosságai előnyösek voltak a többi sportággal szemben, mivel az egyes sportágakat egyszerre 2-4 diák próbálhatta ki pár percre, addig nálunk 5-8 fős csoportlétszámtól kezdve a 25-28 fős létszámig egyszerre vehettek ízelítőt a karate legegyszerűbb mozdulataiból a diákok. Mi, 10 órától 13:30 óráig tudtunk maradni és ezalatt az idő alatt, szinte szünet nélkül váltották egymást a standunkon az osztályok. A Hikari Dojo karatékái szinte pihenő nélkül dolgoztatva voltak. Megítélésem szerint ez alatt az idő alatt legkevesebb mintegy 300–350 diák állt be kipróbálni a karatét. Több diák később még egyszer visszatért és újra beállt közénk.

hikari-z

Sajnos egyesületünknek ettől nem lesz több karatékája, mivel az esemény Székesfehérváron volt (és nem Dunaújvárosban), de bizakodom, hogy a karate népszerűségét valamennyivel növelni tudtuk és az érdeklődők egy része felbukkan a különböző dojokban.

Köszönjük szépen a bizalmat, remélve, hogy megfelelően láttuk el a feladatunkat!

A sportági bemutatón részt vett sportolóink: Miskovitz Máté, Hajdu Luca, Burkovics Levente, Szatmári Eszter, Kállai Gábor, Szatmári Gergő.

hikari-y

A gyerekek helyszínre utaztatásában – és egy kis „kalóriapótlással” – Szatmári Szabolcs szülő segített.

Aztán a hétvégén újabb rendezvény következett.

hikari-3

– 2016. október 1-én tartottuk meg a „25 JUBILEUMI ÖSSZETARTÓ KLUBEDZÉSÜNKET”. A Móricz Zsigmond Általános Iskola tornatermében. A Dojo ugyanis kicsi lett volna ennyi embernek. A helyszín korábban rengeteg edzésünknek adott helyet, még a D. Papír SK időszakából. Ebben az évben vagyunk 25 évesek, de a hivatalos időpont az október eleje, ugyanis 1991-ben ekkor kezdtük el HIKARI DOJO néven az edzéseket. Az ünnepi edzés a ma már csak 4 folyamatosan tagságát fenntartó alapító tag részére egy kis elismeréssel kezdődött. Négyük közül: Juhász János, Földi István, Schneider Gergely, Schneider Gellért, az edzésen csak János és Gergő tudott jelen lenni. A jubileumi edzést Fróna Gyuri bácsi az elnökség tagja is megtekintette. A karatékákkal nagyon sok szülő is együtt edzett ezen a jubileumi napon és nagyon ügyesek voltak. Reméljük minden résztvevő szép emlékkel gazdagodott! A munka folytatódik tovább! Oss!

 

 

You May Also Like