MINDENKIT FŰT A BIZONYÍTÁSI VÁGY

A férfi futsal bajnokság 3. fordulójában játsszák le a Swietelsky-Haladás VSE- Dunaferr DUE RENALPIN FC mérkőzést Szombathelyen, az Arena Savaria-ban, október 3-án hétfőn 18.15-kor! A következőkben röviden bemutatjuk a hétfői ellenfelünk az első két fordulóban bemutatott teljesítményét.

Dicsőséges közelmúlt

Az előző két bajnokságot egyaránt bronzéremmel zárta a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata. Lódi Tamás vezetőedző, bő kerettel, 16 játékossal készülhetett a bajnokságra. Most a második forduló után valószínűleg még érdemes egy pillantásra visszatekinteni a felkészülési időszakra is: A Haladás profi körülmények mellett végezhette ezt a munkáját is, amit a napközis rendszerű, napi kétedzéses sorozatuk is igazolt. Az elvégzett munkájukat sikeresnek ítélték meg.

eto_futsal
Fotók: www.eto.hu

A felkészülés

A szezon előtt még kérdéses volt, hogy szükségük lesz-e légiósokra az idei sorozatban?! Jelentős erősítésnek vélték egy régi Hali játékos Halmos Máté visszatérését és kevés örömmel fogadták Németh Péternek a Göcsejhez való igazolását. A legnagyobb erősítésként a tavalyi csapat magjának együtt tartását jelölték meg. Elképzelhető, hogy ebben a szezonban a fiatalok beépítésén lesz a hangsúly, de az is, hogy ismét megcélozzák a dobogót. A körülmények rendben vannak a csapatnál, csak a munkára kell koncentrálniuk.

eto-futsal3

A csalódást okozó szezonkezdés

A bíztató készülődés után a csapat fájó hazai vereséggel Swietelsky – Haladás VSE – Nyírgyulaj KSE 1-3 (1­2) nyitotta a 2016/2017­es szezont. Azonban a folytatás a második fordulóban sem sikerült valami fényesre: Swietelsky­Haladás VSE – Ferencváros 2-2 (1-0).

A fentiek tükrében nem is gondolhatunk másra, minthogy az előző szezonokbeli eredményei miatt hazai top csapatnak számító Haladás, ellenünk még elszántabban lát neki annak, hogy visszaállítsa a régi dicsőségét!

eto-futsal2

Az élbolyban maradni

Ezt a célt tűzte ki maga elé a csapatunk a számunkra már a negyedik, ezúttal idegenben megvívandó bajnoki mérkőzésünk előtt. Ez nem is csoda, hiszen csütörtökön, az előrehozott fordulóban túl nagy falatnak bizonyult a bajnok: Rába ETO.

Bizony az egészen kiváló teljesítménye miatt pillanatnyilag talán minden hazai csapat számára az lesz a hatszoros bajnok győri alakulat. Bár a mieink már egy edző mérkőzésen is

megkóstolhatták a gyilkos iramú, hajszálpontos játékukat, az eredmény a beszédes 3-9 (1-7)–re sikeredett. Fehér Zsolt vezetőedző röviden és tömören összegzett. Értékelése szerint az első félidőben elkerülhető gólok és bosszantó hibák miatti dorgálás, a második félidőben bemutatott kemény teljesítmény miatt dicséret illeti a csapatunkat. Nos, az előzetes viadalok hozadéka nyomán egészen biztos, hogy mindkét csapat be akarja bizonyítani, hogy többre képes. A házigazdák az emlékeikből fakadó elvárások miatt éghetnek harci tűzben. A mieink számot vetve ezzel a lehetőséggel, igazi rangadóra készülnek. Ráadásul, a mieink szeretnék megvetni a lábukat az élbolyban, amihez pontok szükségeltetnek! Az biztos, hogy lesz izgalom bőven. És az is biztos, hogy a csapat facebook oldalán folyamatosan figyelemmel kísérhető lesz a mérkőzés!

A férfi futsal NB I. állása:

  1. RÁBA ETO                                                 9
  2. MVFC-BERETTYÓÚJFALU                    6
  3. FUTSAL CLUB VESZPRÉM                   4
  4. DUNAFERR DUE RENALPIN FC        4
  5. NYÍRGYULAJ KSE                                  3
  6. ARAMIS SE                                              3
  7. SWIETELSKY HALADÁS VSE             1
  8. FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA              1
  9. GÖCSEJ SPORT KLUB                           0
  10. BŐNY-SZAVILL CONSULTING          0

You May Also Like