Megvan az első pofon

U16-os fiú csapatunk megkezdte kalandját a felnőttek között.

Fejér Megyei Férfi Kosárlabda Bajnokság

Dunaújvárosi Sárkányok – Várpalota 52-106 (7-29, 20-21, 10-30, 15-26)

Kezdők: Bozsik Vilmos 8/6, Matucza Gyula 13/3, Csépányi Zalán, Varga Ákos 6/3, Bak Máté 10. Cserék: Petrin Richárd 13, Katona Kristóf 2, Benkovics Gábor, Szabó Péter

Nem volt különösebb meglepetés, hogy simán győzött ellenünk a várpalotai felnőtt csapat, hiszen 15-16 éves játékosainknak ez volt az első mérkőzése felnőttek ellen. Teljesen más tészta, mint gyerekek ellen játszani.

Nehézkesen kezdtük a mérkőzést. Annyira nem voltunk megszeppenve, keményen igyekeztünk védekezni, de támadásban minden dobást kihagytunk, és türelmetlenül játszottunk.

A második negyedben sokkal jobban játszottunk, még időkérésre is kényszerítettük a várpalotaiakat.

A fiúknak nagyon értékes tapasztalat lesz ez az év a felnőttek között, szerintem nagyon sokat fogunk még “bónuszként” fejlődni, többet, mintha csak más U16-os csapatok ellen játszottunk volna.

A Várpalota csapata bár nagyon keményen, agresszívan, természetesen a 20 év korkülönbséget és 40 kiló súlykülönbséget kihasználva játszott, de sportszerűek voltak, megdícsérték és bíztatták a fiúkat a mérkőzést követően.

Egyértelműen sokat kell még gyakorolnunk mindent, hogy képzett felnőttekkel fel tudjuk venni a versenyt, de egy biztos: ilyen mérkőzések után a kadett meccsek nagyon szelídnek fognak érződni.

Boda Gábor a mérkőzés után elmondta az elmúlt hét két mérkőzésével kapcsolatban: A múlt hétvégi első mérkőzésen a csapat 10 pontos vereséget szenvedett a sokkal fiatalabb játékosokkal felálló ellenféllel szemben. A csapat legfiatalabb tagja – Veszprémi Zsolt irányító – tudta végig a lépést tartani az ellenféllel. A viszonylagosan kevés közös edzésnek köszönhető, hogy a támadás és a védekezés összjátéka helyenként döcögött. A tegnapi mérkőzéssel kapcsolatban ki kell hangsúlyozni, hogy ez az idény célja a tapasztalatszerzés. Már a mostani meccsen kiderült, hogy itt nem a rohanás az elsődleges. A edzéseken az elkövetkező időben a csapatjáték fejlesztése az elsődleges feladat. A következő ellenfelek is hasonló csapatokból fognak állni, egyedül a székesfehérvári Dávid Kornél Akadémia aki az U20-as B csapatát indítja itt. De ha a csapat jó napot fog ki, bármelyik ellenfelet le tudja győzni.

Mit lehet ehhez hozzátenni? Legyen úgy!

You May Also Like