Kicsiktől a nagyokig birkóztak a Dunaferresek

Ahogy már megszokhattuk, a birkózók hihetetlen aktivitással és remek eredményekkel kápráztatnak el bennünket rendszeresen. Az elmúlt héten sem volt ez másként, hiszen két helyszínen is szőnyegre léptek a Dunaferr versenyzői.

Seinajokiban (Finnország) rendezték meg a 2016. évi Veterán Kötöttfogású Világbajnokságot 2016. szeptember 21-25. között. Az eseményen több mint 260 sportoló vett részt 31 országból – a Dunaferr Sportegyesület részéről 3 birkózó lépett szőnyegre.

A „D” korcsoport 130 kg-os súlycsoportjában Király Ferenc két győztes, majd két vesztes mérkőzés után a dobogó 3. fokára állhatott fel. Első mérkőzésén taktikus, jó birkózással pontozással győzött. A második összecsapáson végig vezetett, ám az utolsó másodpercekben hibát követett el, mely az ellenfél győzelmét hozta. Harmadik mérkőzésén a kétszeres olimpiai bajnok lengyel birkózó technikai fölénnyel győzte le őt, az utolsó mérkőzésén azonban ismét az ő kezét emelték a magasba. Megérdemelten lett 3.

Papp Gyula „B” korcsoport 130 kg-os súlycsoportban az első mérkőzésén kemény, agresszív birkózással 8:0 arányban győzte le orosz ellenfelét. A második meccsen horvát ellenfelével találkozott, akitől nagy csatában 3:2-es pontozással vereséget szenvedett. A bronzmérkőzésen ellenfelével döntetlenre álltak. A második menetben egy akció indításakor Gyula sérülést szenvedett, nem tudta folytatni a küzdelmet, így az 5. helyen végzett.

Mátyás Gábor „C” korcsoport 69 kg-os súlycsoportjában az első mérkőzésén finn ellenfelet győzött le 2:0 arányban. A döntőbe jutásért végig vezetett a későbbi világbajnok török birkózó ellen, de sajnos 10 másodperccel a mérkőzés vége előtt az ellenfélnek sikerült az akciója és ő győzött és jutott döntőbe. A bronzmérkőzésen honfitársa az idei magyar bajnok Vörös Szilveszter (Pécs) ellen lépett szőnyegre, ahol rövid idő alatt magabiztos tus győzelmet aratott és a 3. helyet szerezte meg.

A dunaújvárosi sportolók mindegyike pontszerző helyen végzett a világbajnokságon. A magyar csapat 11 fővel utazott ki a megmérettetésre, összesen egy aranyérmet, két ezüstérmet, négy bronzérmet, egy 4., egy 5. és egy 7. helyet szereztek.

img_2769a

És még nincs vége, hisz nem pihentek a diák és serdülő korosztály tagjai sem a hétvégén.

A Dunaferr Sportegyesület az Arany János Általános Iskola tornatermében rendezte meg 2016. szeptember 24-én a 2016. évi Diák és Serdülő Közép-magyarországi Területi Csapatbajnokságot.

A diákok megmérettetésén 6 csapat 2 csoportban küzdött az országos döntőbe való bejutásért.

A Dunaferr az Érdi Spartacussal és a Sziget SC-vel került az „A” csoportba, a „B” csoportba a Tököl a Ceglédi VSE és az Abonyi BC küzdöttek egymással.

Az első mérkőzésen a Dunaferr SE 39:20 arányban győzött az Érdi Spartacus ellen.

A második összecsapáson a Sziget SC-vel szemben 28:25-re alulmaradt csapatunk, végül a csoportban a 2. helyen végeztünk. Ezt követően a másik csoport első két helyezettjével mérkőztünk.

Az első mérkőzésén a Dunaferr SE 27:25-re kikapott az Abonytól, majd 35:13-ra a nagyon erős ceglédiektől. 

Az összesített eredmény alapján a Dunaferr SE a 4. helyen végzett, az országos döntőbe a Cegléd, a Sziget SC és az Abony csapata jutottak.

A serdülő bajnokságban 4 csapat lépett szőnyegre.

Az első mérkőzésünkön 35:13 vereséget szenvedtünk a ceglédiektől, majd az érdieket 28:16-ra legyőztük. Az utolsó mérkőzésen egy ponttal (25:24-re) vereséget szenvedtünk az Abonyi BC-től.

Ebben a korosztályban az első három helyezett jutott az országos döntőbe, első helyen a Cegléd, 2. helyen az Abony és a 3. helyen a Dunaferr SE csapata.

Diák csapat tagjai:

Góczán Barnabás, Gajzer Bálint, Matwi Márton, Berki Attila, Virág Tamás, Grabecz Bence, Nárai Alexa, Bartek Dávid, Barkóczi Soma

Serdülő csapat tagjai:

Futó Arnold, Mezei Kristóf, Virág Márk, Bíró Alexandra, Ignácz Viktor, Potesz Diána, Sallai Sándor, Veres-Kovács Ádám, Vasas Bence

Tombor István vezetőedző

Fehér Krisztián edző

Kiss Károly edző

Szabó Róbert edző

You May Also Like