RANGADÓ, A JAVÁBÓL!

Egy igazi futsal rangadót ajánlunk az olvasóink és a sportszeretők figyelmébe!

Az előrehozott bajnoki fordulóban – csütörtökön – a hatszoros bajnok érkezik Dunaújvárosba.

A Dunaferr DUE RENALPIN FC NB I-es csapata a Dunaújváros Sportcsarnokban csütörtökön 19 órától a bajnok Rába ETO csapatát fogadja. A nyolcadik szezonját kezdte meg a Rába ETO hatszoros bajnok futsal csapata. A keretbe öt új játékosuk érkezett és megkockáztatjuk, hogy további erősítést jelent Marcos Angulo, a Rába ETO új spanyol vezetőedzője, aki korábban már sikeres időszakot töltött a zöldeknél. Marcos Angulo érkezésével kiszámíthatóan változatlanul a támadó futsalé lesz a főszerep, ami eddig is jellemezte a győrieket. Az öt új játékos: Dávid Richárd, Davide Moura és Leandrinho, mint légiósok. Őket valószínűleg szerencsésen egészíti ki a két az U21-es válogatottat is megjárt fiatal: Vas Ádám, Bognár Bálint. Az utóbbi játékos neve ismert lehet, hiszen az elmúlt szezont nálunk töltötte. A régi-új mester az első sajtótájékoztatóján rém egyszerű célt állított a játékosai elé: az elvárása a csapatától nem változott ahhoz képest, amikor először érkezett Győrbe, miszerint minden mérkőzést meg kell nyerniük.

klacsak-bence-a-gyor-ellen

„Minden nap azon dolgozunk, hogy minden mérkőzést megnyerjünk, hogy a következő évben indulhassuk a Futsal BL-ben, ez a legfontosabb a klubunk számára.” – nyilatkozta Marcos Angulo. „Egy dolgot azonban tisztázni kell, folyamatosan emelkedik a színvonal Magyarországon és ilyen magas szinten a magyar futsal még nem volt, mint most. Nekünk az a feladatunk, hogy az első 5-10 percben eldöntsük a találkozót. Nem szeretném, ha ellenfeleink felnőnének a mi játékunkhoz. Az első percekben szeretném megverni az vetélytársainkat.” – zárta mondani valóját a spanyol tréner.

eto-futsal-2

Angulo zárásként köszönetet mondott az előző vezetőedző Jordi Illa Solé munkájáért, aki rendkívül jó csapatot hagyott rá. Nemcsak a játékosokra tért ki az új edző, hanem arra, hogy ebben a csapatban meg van a sebesség és nagyon jó játékerőt képviselnek. A rövid, de meglehetősen fenyegető üzenet nyilván minden hazai csapathoz eljutott és most rajtunk a sor, hogy a lehetőségeinkhez képest lelassítsuk őket. Kész szerencse, hogy a felkészülési mérkőzéseinket a velük való megmérettetéssel zártuk, így tehát a játékerejükkel kapcsolatosan nem érhet bennünket meglepetés.

eto-futsal

A győriek első két ellenfelét viszont minden bizonnyal sokkolta a Rába henger, hiszen az első fordulóban a Rába ETO – Göcsej SK találkozón a 8-3-as végeredmény született, míg a második fordulóban vidéki portyára indult az ETO, és ennek a Nyírgyulaj KSE látta a kárát. A goromba vendégek hatot rámoltak a hálójukba, míg egyet sem kaptak.

A légiósokkal teletűzdelt Rába ellen nem szégyen elismerni, hogy a csütörtöki mérkőzésnek nem mi vagyunk az esélyesek, de remélhetőleg sikerül borsot törni az orruk alá, csakúgy, mint tavaly!

You May Also Like