RÉSZLETEK A SPORTLÖVŐ LEVELEZÉSÉBŐL

Harmadik paralimpiáján vett részt Gurisatti Gyula, a pekingi, és a londoni után a riói játékokon. A sportlövő három számban is megmérette magát és remekül szerepelt.

Gyula először a 10 méteres légpisztolyban (P1) lőtt és két körön múlt, hogy nem került be a döntőbe. Később elmondta, ez volt élete legnehezebb versenye. Végül ebben a számban a 12. helyen végzett.

Ezt követően Gyula ismét fegyvert ragadott, de ezúttal sportpisztolyt. A 25 méteres lövészetben ismét nagy csatát vívott és a tizennyolcadik helyen zárt. Az utolsó számában, szerdán este a hatvanlövéses szabadpisztoly következett.

Az 50 méteres távolságból leadott lövések után, hatvan lövésből 516 kört ért el, ami a huszonegyedik hely elérésére volt elég.

Kérésünkre, hazautazását megelőzően még Rióból kommentálta a szereplését, a rendelkezésünkre bocsájtva naplónak is beillő levelezését az edzőjével és a saját készítésű fotóit. Íme:

gyula-rioban-3 

gyula-rioban-1

gyula-rioi-fotoi       

gyula-rioi-fotoi-2

Az első versenyszám

– 558 lett. 560 volt a döntő alja. 90,94,90,91,96,97.

Az első sorozatban semmi nem állt össze. Lassú voltam, nem volt ritmus, nem volt sütés, vadásztam. Megkaptam a szokásos remegést, de nem volt olyan durva, csak nem ment a folyamat. Aztán 12 lövés után váltottam, egy erőszakosabb ritmusra, ami ment is vagy 10-12 lövésig, utána megint elment az érzés. Sajnos, nem találtam vissza teljes biztonsággal, igaz 48 és 2.5 lövéssel 90-re hoztam a sorozatot.

Aztán a 4. sorozatban már biztosabb sütéseim is voltak, de valahogy körül lőttem a tízest. Aztán az utolsó két sorozatra összeállt minden. Tízessel zártam, és amikor leadtam az utolsó lövést, elsírtam magam. Anyu jutott eszembe, nem tudtam visszafogni a sírást, de utána nagyon megkönnyebbültem belül.

Sajnálom a döntőt, mert kicsi kellett volna csak hozzá. Iszonyú nyomás volt az elején rajtam, próbáltam kizökkenni belőle és a végére sikerült is. Nem adtam fel egy percig sem, keményen dolgoztam, mert tudtam, hogy nem lesz egyszerű.

Eddig olimpián ez a legjobb eredményem, de tudom, többre vagyok képes. Az utolsó két sorozat érzését átviszem a szabadpisztolyra! Az a két sorozat tiszta technika volt, ahogy tanítottad!

 gyula-rioban-5               

gyula-loallasa

2. Versenyszám

– Tizennyolcadik lettem. 280 pont, 271 gyors. Voltak jó pillanatok. A szokásos hibákat követtem el, a pontba volt két 7-es, két 8-as. Ezt már ilyen szinten nem lehet! A gyorsban is volt 3 rossz lövésem. Valahogy kihagytam, nem tudtam végig összpontosítani. Ma ennyi volt bennem…

gyula-rioban-23. Versenyszám

– Sajnos, nem tudtam megvalósítani, amit szerettem volna. Küzdelmes 90-nel kezdtem, úgy, hogy az első lövésem magas 7,9 volt. 17 percig tartott, nem akartam eldobálni a lövéseket, sokszor leraktam.

Úgy gondoltam, ez így nem lesz jó, elkezdtem egy kicsit lerövidíteni, egy kicsit felgyorsítani a lövéseket. Sajna, 82 volt a következő. Aztán dolgoztam, dolgoztam. Melós lövészet volt. A vége 516 lett, ennyi volt ma bennem.

Az utóbbi időben, úgy május óta, mióta fájt a könyököm, bejöttek a nagy hibás lövések, ami itt is végig kísért. A jövőben, ha meggyógyul a kezem, ezt kell kijavítanom. A lelkem lassan kezd megnyugodni, de még nem telik el nap, hogy ne gondolnék anyucira.

Sajnos, a veled közösen elvégzett munkának a gyümölcsére még várni kell, bár én már így is nyertem azzal, hogy veled dolgozhatok. Van még bennem tűz, és szeretném, ha együtt dolgozhatnék veled Tokióig. Nem vagyok nagyon letörve, hisz nem voltak jók az előjelek és becsületesen készültünk, de most csak ennyit tudtam kihozni magamból. Nincs miért szégyenkeznem!

Viszont nem tudtam csodát tenni, arra még várnunk kell!

gyula-rioban

Gurisatt Gyula, aki ugyan nem került döntőbe, de egyéni csúcsát megjavította, pénteken érkezik meg Rió de Janeiróból.

 

You May Also Like