Vasárnap kezdenek a férfi kézilabdások

13 győztes, kilenc vesztes mérkőzés, 615 lőtt, 560 kapott gól, 26 pont, 5. hely. A tavalyi évet számokban kifejezve így sikerült befejeznie a DAC NB II-es férfi kézilabdacsapatának. Szabó László szakosztályvezetőt viszont a jövőről, a 2016/2017-es idényről és az új csapatról kérdeztük.

szabo_laszlo_2a

Mi várható a következő idényben?

Szeretnénk legalább az elmúlt idény eredményét megismételni, bár személyesen kicsit azért jobbra számítok. Ha a tavalyi balszerencsés eseteket sikerül kiküszöbölni, akár az élmezőnyben is végezhetünk.

Milyen kerettel vágnak neki az új szezonnak?

A csapat alapvetően a tavalyi gárdára épül. 

Van egy visszatérőnk, Virág Roland, aki miután elment tőlünk Rácalmáson és Kalocsán játszott, de most visszatér hozzánk. Ő a mellett, hogy a felnőtt csapatban játszik, még az utánpótlás felkészítésében is szerepet vállal.

Tóth Tamás viszont távozik, aki a Rácalmás csapatához igazolt.

A csapatban a rutinos játékosok mellett szerepet kapnak a fiatalok is, akik közül Borsos Rolandot emelném ki. Ő mind a felnőtt, mind a serdülő korosztályban játéklehetőséget kap.

Hol láthatjuk majd a csapat meccseit?

A városi sportcsarnokban fogunk játszani, ahogy azt tavaly is megszokhatták a nézők.

Az ellenfelekről lehet tudni valamit?

Nehéz helyzetben vagyunk, mert a tavalyi évvel ellentétben egy teljesen új csoportba kerültünk.

Ettől az idénytől az NB II. dél-nyugati régiójában fogunk szerepelni. Új, eddig ismeretlen ellenfelek, és nagyobb utazási távolságok – pl. Nagykanizsa, Szigetszentmiklós – várnak ránk

Milyen célt tűztek ki maguk elé erre az idényre?
A megfogalmazott cél a tisztes helytállás, de ez akár egy dobogós helyezést is jelenthet.

Üzen valamit a szurkolóknak?

Az első meccsünket most, szeptember 18-án, vasárnap 16.00 órakor játsszuk. Ha lehet, minél többen jöjjenek ki erre és a további meccseinkre is, mert megérdemlik a srácok, hogy sokan buzdítsák őket.

You May Also Like