AZ EUROLIGÁBAN IS MEGLEPETÉST OKOZNÁNAK

Augusztus óta forr a víz az uszodában, ahol Mihók Attila vezetőedző készíti fel a bajnoki ezüstérmes Dunaújvárosi Egyetem női csapatát a következő szezonra.

mihok_attila

Az október elsején kezdődő idényben szeretne több fronton is meglepetést okozni a gárda. Mint azt a vezetőedző elmondta, nem csak a Magyar Kupában, hanem a bajnokságban és az Euroligában is szeretnék letenni a névjegyüket. Ennek érdekében két új játékost is igazolt a klub.

A kapuba a válogatott Kasó Orsolya mellé Kis Alexandra érkezett, míg Mihók Attila Belgrádból igazolta le Luka Lara-t.

luka-lara

– A 2000-es születésű játékos igazi őstehetség, a jövő embere. Biztosan sokat fognak róla a későbbiekben beszélni. Egyelőre azonban a felnőtt csapatunkba kell beverekednie magát, és ott kell helytállnia. A posztját tekintve univerzális játékos, szinte bárhol bevethető. A másik igazolás a kapus Kis Alexandra, aki Orsi mellé érkezik.

Ezen kívül a legnagyobb erősítés az volt nekünk, hogy sikerült megtartanunk a tavalyi ezüstérmes keretet. Olyan fiatal játékosokkal rendelkezünk, akik évről évre jobb játékosok és jobb csapat lesznek, az eredmények is ezt mutatják, hiszen folyamatosan lépünk egyre feljebb. Idén már az Euroligában is elindulunk, a 2009-2010-es szezon után először.

Most már, a magyar bajnokság annyira színvonalas és erős, hogy a játékosok részéről érthető elvárás, hogy szeretnének nemzetközi színtéren is bizonyítani. Nekünk pedig ehhez meg kell adnunk minden segítséget és alkalmat. Ráadásul a jelenlegi kerettel bőven lehet is keresnivalónk Európában. A játékosoknak természetesen ez új feladatokat ad, de extra motivációt és megtartó erőt is jelent – mondta a vezetőedző.

kaso_orsolya2a

A csapathoz egyébként a riói olimpián szereplő Garda Krisztina és Kasó Orsolya a jövő héten tér vissza. Az együttes ezt követően részt vesz majd egy szegedi felkészülési tornán, és Mihók mester még egy tornát, vagy külföldi túrát tervez. A cél, hogy bajnoki címre törjön a csapat nem könnyű, de ez lesz az igazi kihívás. Ráadásul a hét évvel ezelőtti LEN Kupa döntőt követően az Euroliga induláshoz az anyagi feltételeket is meg kell teremteni.

Tehát Tisztelt támogatók, bátran jelentkezzenek!

You May Also Like