Nagy csatában az UVSE vezet a döntő párharcában

A bajnoki döntő első párharcát az UVSE együttese nyerte meg tegnap este a Hajós Alfréd uszodában. Lányainknak azonban semmi oka a búslakodásra. Lehetőség még van javítani és azt is látni kell, hogy Mihók Attila csapata teljes erőbedobásra késztette a favoritnak számító hazaiakat.

Az első negyedet viszonylag hamar egy az UVSE kezdte góllal, ám innentől teljesen kiegyenlített csata zajlott a medencében, a nyolc perc leteltével csak egy találattal volt jobb Áts Bertalan gárdája. A második felvonásban felváltva jöttek a gólok, ezt a szakaszt döntetlenre hozta a DUE, ám így is megmaradt egy hajszálnyi előnye a hazaiaknak. A fordulás után ez az előny azonban háromra nőtt, amit már az utolsó játékrészben nem sikerült ledolgoznia a dunaújvárosi lányoknak, így az egyik fél három győzelméig tartó párharcban Keszthelyi Ritáék vezetnek 1-0-ra.

Az ellenfél legeredményesebb játékosa pont Rita volt, csapata tizenkét góljából hetet vállalt.

UVSE – DUE MAARSK GRAPHICS

12 – 9 (2-1,4-4,4-2,2-2)

DUE: Kasó, Szilágyi D., Menczinger 1, Gurisatti 3, Garda, Horváth B., Somhegyi 1,Vályi F., Vályi V. 3, Ziegler 1, Brávik, Mchunu. Vezetőedző: Mihók Attila

A mérkőzés után a két szakvezető az mvlsz.hu-nak nyilatkozott:

Áts Bertalan, az UVSE vezetőedzője:

„Parádés meccs volt, szebbnél szebb gólokkal mindkét oldalon. Örülök, hogy ebből mi jöttünk ki jobban. A második negyedben sikerült elmennünk négy góllal, de ellenfelünk szépen ledolgozta a hátrányát. A negyedik negyedben sikerült nyugodtabban játszanunk, elsősorban védekezésben nyugodtunk meg, meg tudtuk már találni a dunaújvárosiak lefordulásos játékának ellenszerét. Erős csapat a Dunaújváros, sok fiatal tehetséggel, ma is megnehezíttették a dolgunkat.  Ki kell emelnem a 7 gólos Keszthelyi Rita játékát, de a csapat többi tagja is nagyon hasznosan játszott, mindenki hozzátette a magáét. Szerdán sem számítok könnyebb meccsre, főleg a dunaújvárosi katlanban. Nem játszottunk 100 százalékosan, a következő meccsen ehhez kell közelíteni, de inkább elérni.”

Mihók Attila, a Dunaújváros vezetőedzője:

„Úgy érzem, egészen a végjátékig volt esélyünk arra, hogy egészen szorossá tegyük a végét is. Azonban egy Keszthelyi Ritával volt jobb most az UVSE. De hát Keszthelyi Rita az UVSE-ben játszik, ezt kell kompenzálnunk. Kicsit többet kell hozzátenni elsősorban védekezésben. Az UVSE által alkalmazott kétkezes zárásokat meg kell tanulni szerdára lereagálni. El kell fogadni, hogy engedik ezt az amúgy nem jellemző stílust, amelyet az UVSE fantasztikusan csinál, nekünk muszáj levédekezni. Győzni jöttünk, éppen ezért nem szeretnék itt ünnepelni, senkit sem megdicsérni. A negyedik negyedben megvoltak a lehetőségeink, a védekezést elengedtük kicsit, a lövéseket rossz pozícióból vállaltuk fel, javítanunk kell. Fontos lett volna, hogy az első meccset megnyerjük, nem sikerült, most a másodikat kell.”

dfve.eu

You May Also Like