Ismét bizonyítottak a Bikák

Az U14-es korosztály hétvégi szereplésével befejeződött a Stell Bull International Tournament 2016 (3. Steel Bull Cup) négy héten át tartó versenysorozata.

4

A hétvégén játszott meccseken a pontok a jégkorongmérkőzéseken megszokottól eltérően kerültek kiszámításra.

Minden mérkőzés két félidőből állt, 20 perces játékidővel, mindkét félidő külön eredménynek számított (2 pont a győzelemért, 1 pont a döntetlenért)

Mindenki játszott mindenkivel, így alakult ki a végeredmény.

 1. Győr
 2. Valasske Mezirici
 3. Havirov
 4. Zvolen
 5. DAB
 6. Topolcany
 7. Banska Bystrica
 8. HOBA Bratislava

A pénteki napon hadilábon álltunk a szerencsével, de aztán hamar sikerült felvenni a jóval magasabb tempót – eleveníti fel a történteket Strenk Hunor, a DAB edzője. Azonban a fellángolás már későn jött, így az első napon nem sikerült a pontszerzés.

 • DAB – HC VALLASKE MEZIRICI (CZE) 1-3, 0-1
 • DAB – AZ HAVIROV (CZE) 0-2, 0-3

Szombaton aztán megszereztük első pontjainkat. Kiváló játékkal sikerült 7 egységet begyűjtenünk. A pontok mellett pedig a legfontosabb, hogy csapatként működtünk – aminek meg is lett az eredménye.

A szlovákiai Topolcsány ellen az első félidőt 2:0 ra nyertük, a második félidőben 1-3 -ról sikerült talpra állni és a kapust lehozva pontot menteni. (3-3)

A későbbi győztes Győr ellen sem játszottunk alárendelt szerepet, a helyzeteink értékesítése jelentette a legnagyobb problémát. Az ellenfél kapusa kiválóan védett, belőlünk pedig hiányozott a „gyilkos ösztön” a kapu előtt. Az első félidő 0:1, második félidő 0-2 lett. 0:1-nél ismét megpróbálkoztunk a kapus lehozatalával, azonban most nem sikerült az egyenlítés.

Az esti mérkőzésen a Banska Bystrica ellen, ami eddig kifelé pattant az most befelé. A szerencse végre a mi oldalunkra állt és kiváló játékkal 5-0 ra sikerült nyerni az első félidőt – ami az egyik legnagyobb arányú győzelem volt a tornán –, míg a második szűkösebbre sikerült, de behúzták azt is a srácok – 1-0.

 • DAB – HC TOPOLCANY (SVK) 2-0, 3-3
 • DAB – GYŐRI ETO HC 0-1, 0-2
 • DAB – HC ’05 BANSKÁ BYSTRICA (SVK) 5-0, 1-0

Vasárnap, a zárónapon ismét jól kezdtünk, azonban a lendületünk sajnos nem tartott ki a torna végéig. Az utolsó meccsre elfáradt fiatal csapatunk, így két sima vereség lett a vége a Zvolen ellen.

Ennek is köszönhetően, most nem sikerült megszerezni a 4. helyet.

 • DAB – HOBA BRATISLAVA (SVK) 3-0, 1-1
 • DAB – HKM ZVOLEN (SVK) 0-3, 0-5

Strenk Hunor: Úgy gondolom, hogy kiváló fejlődési lehetőség volt ez a torna a fiatalok szamara. Külön öröm, hogy remekül helytálltunk az erős, nemzetközi mezőnyben. Láttuk, hogy miben van lemaradásunk, így adott a feladat a jövőre nézve – ezeken az apró részleteken kell dolgoznunk. Ezúton szeretném meg megköszönni Babic Vladimírnak a remek szervezést!

A DAB kerete:

Kapus: Barna Bence, Belya Viktor

Védő: Sztupa Aurél, Gebei Bence, Marsiske Hunor, Csergő Péter, Vámos Alfréd, Piszmann Máté, Jadlószki Máté

Csatár: Strenk Olivér, Barna Dávid, Gulácsi Ábris, Szűcs Ádám, Lódri Máté, Károly Róbert Nikolasz, Wolf Dominik, Kudron Kristóf, Kis Bence, Márkus Márkó, Linka Bence, Rozsnyai Bendegúz, Szabó-Sáfár Benedek

Edző: Strenk Hunor, Borbás Gergely, Peterdi Imre

A csapat legnagyobb hiányzója edzőnk, Peterdi Imre volt, aki természetesen a helyszínen tekintette meg a mérkőzéseket. A csapat nevében mielőbbi felépülést kívánunk neki!

5

Gratulálunk a szép teljesítményhez a játékosoknak és az edzőknek is!

You May Also Like