Fridrich Dávid sikere

Fölényes eredmény született, hiszen  csapatunk (8-2)-re nyert a Göcsej otthonában. A sok gól nagy iramú, jó játékot hozó meccsen született. A megfogyatkozott csapatunkban igazi komoly feladatott kapott a legkisebb fiú is, a 14-esben játszó Fridrich Dávid, aki élete első NBI.-es gólját lőtte ezen a mérkőzésen.

fridrich_david

bt: Gratulálok a csapat győzelméhez és vele együtt a személyes diadalodhoz!

FD: Köszönöm a gratulációt, nagyon boldog vagyok. Győztünk, az Ádié a gólkirályi cím és rögtön az elején szeretném megköszönni a Csapatnak, hogy segítettek megszereznem az első NBI.-es gólomat! Igazából egy sima meccs volt egy nagyszerű ellenféllel szemben.

bt: Egy jólfésült körmondatba beleszorítottad a 40 percet, de ettől azért színesebb volt a kép! Te például sokkal csendesebben kezdtél. Miért?

FD: Bennem volt az is, hogy ez volt az alapszakasz utolsó mérkőzése. Tétje, csak a hazai csapatnak volt, akik a felsőházba jutásért harcoltak. Persze a mi dolgunk sem volt egyszerű: győzelemmel akartuk zárni az alapszakaszt és az Ádinak is szerettünk volna segíteni a cím eléréséhez.

bt: Örömmel láttam, hogy becsületbeli dolog volt a számotokra a győzelem.

FD: Ez így volt. Ahogy egy igazi csapat, mi is először a győzelemért hajtottunk, utána pedig jöhettek az egyéni érdekek.

bt: Amikor az ősszel idejöttél az első csapathoz reménykedtél abban, hogy a szezon végére stabil csapat tag is lehetsz?

FD: Még nem mondanám magamat az első csapat stabil tagjának, mert nagyon sokat kell még tanulnom. Nagyon örülök, hogy az edzőm megbízott bennem és ennyi játéklehetőséget kaptam ezen a mérkőzésen.

bt: És amikor zajlik a csata, akkor érzed, hogy a többiek is megbíznak benned?

FD: Igen, szerencsére egyre több bizalmat kapok tőlük is. Befogadtak, aminek nagyon örülök és köszönöm nekik. Ezért így együtt véve minden tökéletes volt a számomra a mai napon.

bt: Most jön a nagy menetelés a rájátszás, amire a Mester azt mondja, hogy ez lesz a „minden héten háború”! Erre felkészültél már?

FD: Röviden válaszolva igen. Most két hetünk lesz a válogatottak nélkül, akik az olaszok ellen készülnek, de mi ugyanúgy nyomjuk a melót. A rájátszásról azt gondolom, hogy minden meccs „élet-halál harc” lesz, tilos pontot veszíteni.

Balogh Tamás

You May Also Like