Ezért kár volt (galéria)

Dunaferr SE – Pénzügyőr 2-3

(16-25, 25-13, 25-18, 23-25, 13-15)

Nem jó előjelekkel kezdődött a mérkőzés, hisz kiderült, hogy a válogatottból visszatérő játékosok közül 3 kezdőember betegség miatt nem léphet pályára. 

A Pénzügyőr ennek megfelelően már a mérkőzés elején meg is lépett és kényelmes 16-25-tel “behúzta” az első szettet. Tomanóczy Tibor mindkét időkérését felhasználta, hogy próbáljon rendet rakni a fejekben.

Ennek szerencsére a második szettben meg is lett az eredménye. Jó kezdés után, egy kisebb visszaesést követően most a hazai gárdának sikerült a nagy arányú szettgyőzelem – 25-13.

És a lendület megmaradt a harmadik szettre is, azonban újra előfordult néhány bizonytalanság. Tomanóczy Tibor időkéréssel és cserékkel igyekezett felrázni a srácokat, ami jó döntésnek bizonyult, hiszen a szett végén megint a Dunaferr örülhetett – 25-18.

Aztán jött a negyedik szett – bizonytalanság a hazai oldalon, összeszedettebb, pontosabb játék az ellenfélnél. Meglóduló Pénzügyőr, eredmény után futó Dunaferr, majd 21-21-es állás. És újra a pontatlanság, a kisebb -nagyobb zavar, így a szettet elvitte a Pénzügyőr – 23-25.

Az utolsó szettben folytatták a csapatok az előző felvonás koreográfiáját – elhúzó ellenfél, vége felé egyenlítő haza csapat, de a végén sajnos a vendégek koncentráltak jobban – 13-15.

A két győztes mérkőzésig tartó párharc első meccsén tehát elvesztettük a pályaelőnyünket.

Összesítésben az 5. helyért: Dunaferr – Pénzügyőr 0-1

Folytatás szombaton.

És mit láthattunk a nézőtérről?

Jó erőkből álló hazai csapatot, túl sok ki nem kényszerített hibával és az ellenfél megingásait kihasználó vendégcsapatot. A mérleg így most sajnos nem felénk billent, ezért kár volt! Viszont kis odafigyeléssel szerencsére ez megfordítható.

Hajrá Dunaferr!

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

You May Also Like