Van izgulni valónk?!

Egy különleges, az NBI. alapszakaszának záró mérkőzéséhez érkezünk Zalaegerszegen hétfőn este hétkor. Ez lesz a Férfi Futsal NB I. 18. fordulójában sorra kerülő GÖCSEJ SK – DUNAFERR DF RENALPIN FC összecsapás. Nézzük csak: mi várható?!

Először is lássuk a papírformát, ami lássuk csak be semmire sem garancia, legfeljebb a szurkolói beszélgetések kiinduló pontja lehet. Tehát: a Göcsej jelenleg 19 pontjával a 8., míg  a Dunaferr DF RENALPIN FC stabilan, mondhatnánk megingathatatlanul őrzi a 4. helyét melynek eléréséhez 31 pontot szerzett.
Hol itt a baj? SEHOL! Csakhogy az izgalmak pontosan hétfő este kezdődnek. Hogy miért? Elmondunk néhány gondolatot róla.
Ez sem lesz egy sima meccs! A csapatunk sérülések és eltiltások miatt erősen tartalékosan érkezik a helyszínre. Vajon mire lesznek képesek a végsőkig kiélezett csatára készülő házigazdák ellen?
Hogy miért lehetnek szokatlanul felpörögve az Egerszegiek? Nyilván ők is a felsőházi rájátszásban szeretnének vitézkedni, ezért győzelmi elképzelésekkel kell pályára lépjenek a náluk jóval erősebb DF ellen. E mellett nagyon erősen szurkolniuk is kell két másik meccs résztvevőinek!
„Nekik játszhat” a Veszprém, akik az általuk az elmúlt fordulóban legyőzött Aramist fogadják, de gondolatban buzdítaniuk kell a Rubeolát is (amihez azért lássuk be: igazán férfias elszántságra van szükség), akik a Nyírgyulajt lassíthatnák le a Göcsej kedvéért… A zalaiak a bajnokság során módszeresen lépegettek előre, de most sajnálhatják igazán, hogy nem haladtak egy kicsit gyorsabban.
Könnyedén mondhatnánk, hogy a mieink magabiztosan léphetnek pályára, hiszen mindenképpen tagjai a rájátszás felsőházának. Ez igaz. Tudjuk, hogy sajnos nem minden mérkőzésüket nyerték meg. De azt is, hogy a mi csapatunk még az egymás közötti mérkőzéseket is igazi „vérre menő” elszántsággal vívja meg. Az garantálható, hogy Zalaegerszegen is így lépnek majd a pályára!
Az esélyeinket nyilvánvalóan gyengítheti, hogy a fentebb már említett okok miatt megfogyatkozott erőkből állva állnak majd a csatába. Ez a mérkőzés a kényszerűségből is előbbre lépőknek egy kiváló lehetőség lesz a bizonyításra. Nyilvánvaló, hogy élni fognak a lehetőséggel.
És még egy számunkra nagyon kedves lehetőség is toppon fogja tartani a mieinket. Az egész Liga izgalommal figyeli majd, hogy vajon ki lesz az alapszakasz gólkirálya?! Nekünk is van egy aspiránsunk Hosszú Ádám személyében! Ehhez ezúttal is tripláznia kell, ami ebben a szezonban már három alkalommal sikerült neki. Van itt olyan DF szimpatizáns, aki eltudja képzelni, hogy ne állnának egy emberként mellé? Na ugye!
Ezek után lehetséges lenne, hogy a szemben álló felek bármelyike félvállról venné ezt a mérkőzést?A fentiekből is kitűnhet, hogy kizárt!
Hajrá Dunaferr!
Balogh Tamás

You May Also Like