A Dunaferr és a Békéscsaba nyerte az alapszakaszt

Ahogyan a felnőtteknél, úgy a junioroknál is befejeződött az NB I alapszakasza, hétfőn pedig már a középdöntők következnek.


Bár a férfiaknál nagyon sokáig fej-fej mellett haladt a Dunaferr és a Kecskemét, utóbbiak a végén több vereséget is begyűjtöttek, ezúttal Kaposváron is kikaptak, s mivel az újvárosiaknak a negyedik helyezett Pénzügyőr otthonában is sikerült nyerniük, így végül kilenc pontos előnnyel nyerték az alapszakaszt. A Kaposvár végül pedig csak egy ponttal maradt el a Kecskeméttől, s lett harmadik. A Dág a Pécset, a MAFC a Debrecent verte odahaza, míg a Kazincbarcika Sümegen győzött három játszmában.

A FÉRFI JUNIOR NB I EREDMÉNYEI:
Dág KSE – PTE-PEAC 3:0 (23, 15, 16)
Sümegi Röplabda Egyesület – Vegyész RC Kazincbarcika 0:3 (–8, –17, –21)
MAFC-BME – DEAC 3:0 (22, 21, 18)
FINO Kaposvár SE – Kecskeméti RC 3:1 (–27, 28, 23, 20)
Pénzügyőr SE – Dunaferr SE 1:3 (18, –17, –23, –19)

A bajnokság összes eredménye és tabellája

A lányoknál a Vasas 0:2-ről fordított a Kecskemét ellen, így aztán a héten a TFSE és az MTK ellen is nyerő Békéscsaba végül hétpontos előnnyel nyerte az alapszakaszt a RÖPKE előtt. A Vasasos lányok sikere csak a negyedik helyhez volt elég, mert az MTK így is megelőzte őket. Az alsó régióban az UTE és a Budaörs párharca volt még érdekes: mivel a lilák legyőzték a TFSE-t, a Pest megyeiek pedig kikaptak a Gödöllőtől, így a két csapat helyet cserélt a tabellán, s az újpestiek így a második kalapba kerültek. A Nyíregyháza Kaposváron tudott nyerni, de még ez sem volt elég ahhoz, hogy megelőzzék riválisukat, így is maradt egy pont a két csapat között.

A NŐI JUNIOR NB I EREDMÉNYEI:
Vasas Óbuda – Fatum-Nyíregyháza 3:1 (–21, 21, 21, 21)
Jászberényi Röplabda Klub – Albrecht MVSC MVSI 1:3 (–13, 27, –14, –20)
Vasas Óbuda – RÖPKE SE 3:2 (–20, –18, 21, 14, 12)
1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Fatum-Nyíregyháza 1:3 (–22, 24, –19, –15)
MTK-Budapest – Budapest Bank-Békéscsabai Röplabda Sportegyesület 1:3 (–22, 17, –16, –16)
Budaörsi DSE – TEVA Gödöllői Röplabda Club 0:3 (–23, –20, –20)
UTE – TFSE 3:0 (15, 8, 17)
Budapest Bank-Békéscsabai Röplabda Sportegyesület – TFSE 3:0 (5, 11, 15)

A bajnokság összes eredménye és tabellája

Ami a folytatást illeti, hétfőn már következik a középdöntő. Az alapszakasz tabelláján elért helyezéseik alapján a csapatokat négy csoportba sorsolják (1-8-12, 2-7-11, 3-6-10, 4-5-9).
Így a következő csoportok alakultak ki:
Férfiak
A-csoport: Dunaferr, Vegyész RC Kazincbarcika
B-csoport: Kecskemét, MAFC-BME, DEAC
C-csoport: Fino Kaposvár, Dág, PTE-PEAC
D-csoport: Pénzügyőr, Szolnok, Sümeg
Nők
A-csoport: Budapest Bank Békéscsaba, UTE, TFSE
B-csoport: RÖPKE, Teva Gödöllő, Jászberény
C-csoport: MTK Budapest, Fatum-Nyíregyháza, Albrecht-MVSC-MVSI
D-csoport: Vasas Óbuda, 1. MCM Diamant Kaposvár, Budaörs

Mivel a férfiaknál csak 11 csapat indult, így a Dunaferr és a Kazincbarcika csak egymás ellen játszik, s mivel a két klub a felnőtt bajnokság rájátszásának negyeddöntőjében is egymással mérkőzik, így a junior találkozót majd a második felnőtt meccs után rendezik meg Dunaújvárosban.
A csoportok mérkőzéseire március 14-én, hétfőn kerül sor, az első négy helyezett klub – Kecskemét, Kaposvár, Budapest (Kőér utca), illetve Békéscsaba, Kecskemét, Budapest (Szamos utca és Folyondár utca) rendezésében.
A csoportok első helyezettjei bejutnak a hatos döntőbe, a második helyezettek pedig később egy négyes tornát vívnak még, s onnan az első két helyezett jut még a döntőbe, míg a többiek a 7-12. helyért játszanak.

hunvolley.hu

You May Also Like