Kiütéses győzelem Brassóban

Már az első harmadban eldöntötte a pontok sorsát, s végül 14-1-es győzelmet aratott Brassóban csapatunk.

Idei utolsó erdélyi túrájuknak első állomásán, Brassóban korcsolyáztak jégre ma este a Dunaújvárosi Acélbikák hokisai. Lee Gilbert együttese eddig öt alkalommal találkozott mai ellenfelével, s mind az ötször győzni is tudott, így ma sem lehetett más a célja a mieinknek, csak a három pont megszerzése. Különösen úgy, hogy a román és magyar pontvadászat időpont ütközései miatt a brassói gárda rengeteg fiatallal állt fel a mai összecsapásra, ami jelentősen megkönnyítette Peterdi Imréék feladatát.

Az Acélbikák ennek megfelelően kezdték is a mérkőzést, s már a negyedik percben megszerezték a vezetést Léránt révén, majd amikor fél perc múlva Dörök is betalált a hazai kapuba, már kétgólos dunaújvárosi előnynek örülhettünk (0-2). A folytatásban is hatalmas fölényben játszott a DAB, mely Vazan duplájával húzott el egyre inkább ellenfelétől, s gyakorlatilag az első harmad végére eldöntötte a pontok sorsát (0-4).
A térfélcserét követően sem kellett sokat várni az első vendégtalálatra, melyet újfent Léránt jegyzett, s mivel a következő hat percben további három alkalommal (ebből kétszer emberhátrányban) mattolták ellenfelüket a Bikák, a 27. percben már 0-8-as állást mutatott az eredményjelző. Ekkor törte meg hosszú gólcsendjét a házigazda, ám ennél több sikerélmény már nem jutott ebben a játékrészben a hazaiaknak, mert együttesünk újabb három találatot szerezve növelte tízgólosra vezetését a második szünetig (1-11).

A harmadik felvonásra már nem maradt túl sok izgalom, s tetemes előnye tudatában együttesünk is visszavett egy kicsit a tempóból. Ennek köszönhetően a hazaiak közel hét percig bírták újabb kapott gól nélkül, ám Garrett, majd Revák találatait követően már 13-1-re vezetett a Gilbert-alakulat. A folytatásban újra “megnyugodtak” egy kicsit a felek, így közel hét percig nem született újabb dunaújvárosi gól, ám a véghajrát újra megnyomta a DAB, mely Garrett második góljával alakította ki a 14-1-es végeredményt.

ASC Corona Brasov – DAB 1-14 (0-4, 1-7, 0-3)

DAB: Duschek (Lajcs), Durak (3), Smith 1 (2), Peterdi 1, Garrett 2 (2), McCann 2 (2), Lencsés (2), Rasulov (2), Odnoga (1), Revák 2, Szepessy B., Hruby, Dörök 1, Vazan 3, Borbás (2), Magosi, Léránt 2, Mátyásy, Szepessy M. (1). Vezetőedző: Lee Gilbert.

acelbikak.net

You May Also Like